Kambja valla 2022. aasta tegu on Ülenurme spordihoone ümberehitamine (lisatud galerii)

783
GALERII: Eesti Vabariigi 105. aastapäeva kontsert-aktus Kambja kultuurikeskuses. Fotod: Kait Krull

23. veebruaril 2023 Kambja kultuurikeskuses toimunud Eesti Vabariigi 105. aastapäeva pidulikul kontsert-aktusel kuulutati välja Kambja valla 2022. aasta tegu, milleks on Ülenurme spordihoone ümberehitamine.

14. jaanuaril 2023 avatud ümberehitatud Ülenurme spordihoones on mitu erineva suurusega spordisaali ning õppe- ja trenniruumid erinevate väljakutega. Spordihoones on võimalik tegeleda maadlusega, judoga, akrobaatikaga, kergejõustikuga, võimlemisega, laskmisega, korvpalliga, võrkpalliga, sulgpalliga ning staadionil jalgpalliga. Hoone ehitajaks on Embach Ehitus OÜ. Objekti renoveerimiseks kulus 6,7 miljonit eurot, millest riigipoolne toetus oli 405 000 eurot. Aunimetuse võttis vastu idee üks algatajatest ja autoritest, endine Kambja Vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu.

Kambja valla 2022. aasta tegu või tegija valiti 22. veebruaril Kambja volikogu salajasel hääletamisel. Teise koha pälvis Brit Mesipuu, kes on olnud eestkõnelejaks sotsiaalselt tundlikel teemadel mh käsitlenud veibi- ehk e-suitsu temaatikat. Samuti leidsid tunnustust Kambja vallas elav Airi Liiva, omavalitsuses tegutsev Tartu Pereliit ning Kambja Ignatsi Jaagu Kool kui eriliselt hooliv kool.

Kontsert-aktusel andis vallavanem Illari Lään pidulikult üle ka aukodaniku aunimetuse Aivar Aleksejevile, kellele omistati tiitel 25. jaanuaril 2023 toimunud Kambja volikogu hääletusel.

Eesti Vabariigi aastapäeva kõnes tõi vallavanem Illari Lään välja, et keeruliste aegade kiuste ei tohiks aga jätta tähelepanuta, et tänaste otsustega kujundame elu oma tulevastele põlvedele Eestis. „On taas valimiste aasta ning me kõik kanname vastutust oma väikse riigi tuleviku kujundamise eest. Meie valikutest sõltub, kas edasi viib meid ärapanemine või pigem ärategemine, üksteisele vastu seismine või pigem üksteisega koos liikumine,“ sõnas Lään.

Aktusel tänas Illari Lään ka silmapaistvaid vallakodanikke. Vallavanema tänukirja ja meene pälvisid kergejõustikuveteran, 2022. aastal oma vanuseklassis Eesti rekordi 400 m jooksus püsitanud Klaarika Eksi; 2022. aasta Euroopa vibujahi meistrivõistluste naiste jahiploki klassi võitja Rita-Anette Kohava; MTÜ Vana-Kuuste Naisseltsi esinaine Edda Lints; Ukraina kultuuri esindaja vallas ja ukrainlaste abistaja Galina Strelovska.

Eesti Vabariigi 105. aastapäevaga seotud ettevõtmised vallas lõpetab 24. veebruari õhtul, kell 19 Reola kultuurimajas toimuv iseseisvuspäeva kontsert-aktus, mille juhatab sisse Aivar Aleksejevi peokõne. Samuti astuvad aktusel üles kultuurimaja isetegevuslased ja ansambel Ahoi. Kohal on ka Ülejõe kohvik.

GALERII: Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud kontsert-aktus Kambja kultuurikeskuses 23.02.2023. Fotod: Kait Krull

Galeriis fotode vaatamiseks või allalaadimiseks ei pea logima sisse.

Kino maale
EelmineVallavolikogu võttis vastu 2023. aasta eelarve
JärgmineAvatud on TASi LEADER-meetme taotlusvoor