Vaimse tervise päev Kambja koolis

394
Vaimse tervise päev Kambja koolis. Foto: Kaija Kaugesalu

Viimastel aastatel  räägime üha sagedamini vaimsest tervisest ja selle olulisusest. Nii palju abi vajavaid noori, kui on praegu, ei ole olnud kunagi varem Nende muredega igapäevaselt kokku puutudes tuligi mõte korraldada teistmoodi koolipäev, et tõsta noorte teadlikkust.
10. märtsil leidis Kambja koolis aset vaimse tervise päev – toimusid erinevad loengud, töötoad, kogemuslugude jagamine, avatud oli vaimse tervise kohvik, kus rõhku oli pandud tervislikele suupistetele.
Õpilased registreerisid end meelepärastesse töötubadesse. Sel päeval sai oma tervisele pai teha, osaledes jooga, vaikuseminutite või helimeditatsiooni töötoas. Räägiti toitumisest, ärevusest, depressioonist ja koolikiusamisest. Kooli juhtkond arutles õpilastega teemal, kuidas saab kool toetada õpilase vaimset tervist. Erilist kiitust väärivad need 9. klassi noored ja õpetajad, kes olid valmis oma kogemusi jagama ning olid positiivseks eeskujuks, näidates, et igale probleemile on lahendus.

Tänan Sind: Tervist Edendavate Koolide võrgustik, Brit Mesipuu; Jaanika Hinto, Kristiina Kärkkänen; MTÜ Õnneliku Lapse Joogastuudio; 5. klass ja klassijuhataja Marika Lehiste; Andrus Pajumägi; Marika Karo; Külli Liblik; Kairi Keskpalu; 9. klassi õpilased: Leanne Lisete Moondu, Lisete Murumets, Kendra Sard, Greetel Eelsoo, Marili Meremaal, Marta Kurvits, Lisell Ojamets

Kaija Kaugesalu
Kambja Ignatsi Jaagu Kooli sotsiaalpedagoog

Kino maale
EelmineKambja Kooriakadeemia otsib koorifänne
JärgmineMuudatused rongiliinidel 27. märtsist