Tule koeraga kooli!

817

2022. aastal alustasid oma tegevust nii koertekool Fortem kui ka MTÜ Rallikoer. Meie ühiseks nimetajaks on põhiline tegutsemiskoht Ülenurmes Eesti Põllumajandusmuuseumi territooriumil. Kevadel osalesime koos Põllumajandusmuuseumis korraldatud lemmikloomapäeval, kus muuseum pakkus meile lahkelt koostööd ning lubas oma muruplatsi ning halva ilma korral ka lauta kasutada. Leidsime, et see on imeline võimalus oma tegevusega rõõmustada kogu vallarahvast, aga miks mitte ka kaugemalt tulevaid koeri ning nende omanikke.

Rallikuulekusega saavad hakkama kõik koerad

MTÜ Rallikoera treener Merrit Angerjärv viib rallikuulekuse trenni läbi kõikidele koertele, kelle omanikud on huvitatud peale kutsikakooli lõppu jätkuvalt heast koera ja omaniku vahelisest koostööst ning soovivad oma koeraga kasulikult aega veeta. Rallikuulekusega saavad hakkama igas vanuses ja igat tõugu või tõuta koerad. Talvisel perioodil toimuvad tunnid muuseumi hubases laudaruumis ning kevadest hilissügiseni õues muruplatsil. Kuna ka võistlused rallikuulekuses toimuvad nii sise- kui välitingimustes iga ilmaga, on ka treeningutel oluline pakkuda koertele (ja omanikele) erinevaid tingimusi nii sees kui väljas. Rallikoera toredatel tegemistel saab silma peal hoida nii Instagramis kui ka Facebookis.

Põllumajandusmuuseum on suurepärane koht koerte õpetamiseks

Koertekool Fortemi kõige südamelähedasem töö on kutsikate koolitamine ning lõdvas rihmas jalutamise treeningud ka täiskasvanud koertele. Tegelen ka koerte nõustamisega probleemide korral või ka vajadusel eratundides individuaalse õpetamisega ning nõustamisega. Muuseumi pind on Eestis ainulaadne kutsikakooli läbiviimise koht, sest samal ajal kutsikate õpetamisega saame iga kord ka koduloomadega tutvuda, siinjuures on just oluline, et koer säilitaks kontakti omanikuga, mitte ei laseks oma tähelepanul loomade tõttu hajuda. Lisaks on muuseumis suurepärane võimalus teha tunde väga suurel muruplatsil, nii on igal koeral oma turvaline ala, kus keegi ei sega. Tulevikus hakkame kõigile kodukoertele pakkuma ka ninatöö mänge, mis aitavad neid argipäevarutiinist välja, rahustavad ning on imeline koosveedetud aeg omanikuga. Praegu on võimalus minu enda kutsika Ra tegemistel ja toredatel infonuppudel silma peal hoida Facebooki lehel Koertekool Fortem. Seal leidub värskele kutsikaomanikule väga palju häid nõuandeid ja õpetussõnu.

Muudame oma koerte elu toredaks!

Triin Merisalu, koertekooli Fortem treener

KUTSIKAKOOL

Uus kutsikakooli grupp alustab juba 19.03.23.

Rohkem teavet:

 

Kino maale
EelmineVihakõnedest internetis – tapa ta oma headusega!
JärgmineEnergia kokkuhoiust üldisemalt