2023. aasta kaasava eelarve hääletusel leidis enim toetust idee valgustada Külitse järve tee

749
Külitse järve tee. Foto: Marko Ojakivi

Kambja valla 2023. aasta kaasava eelarve rahvahääletusel leidis enim toetust idee valgustada Külitse järve tee. Ettepaneku poolt hääletas 620 vallakodanikku.

Enim toetust pälvinud ideele järgnesid:

  • Kambja alevikku kaasaaegse suplusranna rajamine (371 häält)
  • Soinaste külaplatsile multiareeni püstitamine erinevate pallimängude harrastamiseks (190 häält)
  • Räni aleviku puhke- ja mänguala loomine (177 häält)
  • Ülenurme mänguväljaku ehitamine (136 häält)

2023. aasta kaasava eelarve hääletusel kogusid osalenud ideed kokku 1494 häält. 2022. aasta kaasava eelarve hääletusel avaldati oma toetust 1614 korda. Kambja valla kaasava eelarve hääletusel osalev vallaelanik saab hääletada kuni kahe erineva idee poolt.

Edasiseks sammuks on võidutöö elluviimine. Kui ettepaneku teostamisel selgub, et selle maksumus ületab eelarves ettenähtud rahalisi võimalusi, võib vallavalitsus teha idee autoritele pakkumise esitatu kohendamiseks. Kui seda ei soovita kasutada, siis viiakse ellu ideede nimekirja paremusjärjestuses järgmine ettepanek.

Käesoleva aasta kaasava eelarve hääletuse tulemusena realiseeritakse enim hääli saanud idee või ideed, mille kogumaksumus on 75 000 eurot.

Kaasava eelarve hääletusel said osaleda vähemalt 14-aastased elanikud, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Kambja vald. Juhul, kui kodanik ei ole veel valda registreeritud, kuid soovib juba järgmisel korral rahvahääletusel osaleda, tuleb sisestada põhielukoha andmed aegsasti aadressil rahvastikuregister.ee.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineUudiseid muusikakoolist
JärgmineMedalite kõlin sisekergejõustiku võistlustel