Ülenurmel toimub maakaitsepäev

1494
Kaitseliidu Tartu malev maakaitsepäeval. Foto: Marko Ojakivi

Uuendatud 22.06.2023

Võidupühal, 23. juunil 2023 ootab Kaitseliidu Tartu malev koos Tartumaa Omavalitsuste Liidu, Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Kambja Vallavalitsusega kõiki põllumajandusmuuseumi välialal toimuvale maakaitsepäevale.

Kell 11–14 on kavandatud temaatilised sõnavõtud, esinemised, avatud on pop-up ala ning tehnika- ja relvanäitus, kohal on Politsei- ja Piirivalveameti töötajad, tutvuda saab Kaitseliidu ja liitlasüksuste varustuste ning tehnikaga, toimub Kaitseliidu Tartu maleva rivistus ja ergutamine, jagatakse võidutuld, pakutakse sõdurisuppi ning Naiskodukaitse korraldab heategevusloterii.

KAVA

11.00 – maakaitsepäeva avamine põllumajandusmuuseumi areenil
* Kambja vallavanema sõnavõtt
* esinevad lauljad ja rahvatantsijad
* põnevad tegevused alal
13.00 – Kaitseliidu Tartu maleva pidulik rivistus ja ergutuste üleandmine
13.40 – võidutule toomise ja jagamise tseremoonia

Maakaitsepäev on kutsutud ellu 1995. aastal, mil Kaitseliit alustas soomlaste eeskujul selle tähistamist meile tähenduslikul võidupühal. Maakaitsepäevad toimuvad kõikides Eesti maakondades.

Põllumajandusmuuseumis toimuvale maakaitsepäevale on teretulnud külastajad lähedalt ja kaugelt. Sündmus on tasuta.

Naiskodukaitse koostöös Päästeametiga tutvustavad päeval ohutushoiu ja kriisivalmiduse teemasid ning meditsiinitelgis on võimalik näha, kuidas grimmeerijad teevad haavu ja traumasid.
Noorematele pakuvad põnevaid tegevusi Kodutütred ja Noored Kotkad, näomaalijad ning ponid.
Võimalik on näha vanglateenistuse relvastatud üksuse relvi, tutvuda saatesõidukiga, vaadata, mida on kinnipeetavad kunstiringis valmistanud ning saada ülevaade erinevatest keelatud esemetest, mis on kinnipeetavatelt konfiskeeritud.

Meeleolu loovad mitmed etteasted, kõhtu täidab maitsev sõdurisupp ning ukrainapärased pirukad ja tšeburekid. Kõigile on avatud põllumajandusmuusemi laut ja vanatehnika väljak.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineEesti külaliigutajad Soome avatud külade päeval
JärgmineVallavalitsuse istungilt 08.06.2023