Kambja Ignatsi Jaagu Kool sai 3D-printeri ja Arduino stardikomplekti

905
Kambja Ignatsi Jaagu Kooli tehnoloogiaõpetaja Urmas Heinaste 3D-printeriga. Foto: Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liit

Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liidu ja Net Groupi korraldatud konkursi „Nutikas tehnoloogiaõpetaja“ võitjateks valiti Kambja Ignatsi Jaagu Kooli õpetaja Urmas Heinaste ning Pärnu Tammsaare kooli õpetaja Maire Kärner. Koolid said preemiaks Ender 3 3D-printeri, Arduino stardikomplekti ja Oomipoe kinkekaardi.

„Minu eesmärk on äratada oma õpilastes huvi tehnoloogia ja inseneriteaduste vastu ning julgustada neid tulevikus selliseid erialasid valima. Usun, et see on oluline nii õpilaste kui ka Eesti ühiskonna jaoks,“ kirjutab Urmas Heinaste võidu toonud essees. Ta märgib, et erinevaid elektroonika ja 3D-modelleerimise projekte saab siduda ka teiste ainevaldkondadega, näiteks füüsika, matemaatika ja kunstiga. Tehnoloogiaõpetaja kavatseb võidetud tehnikat tutvustada nii õpilastele kui teistele õpetajatele. „Selle tehnikaga saame ehitada lihtsaid roboteid, mänguasju, lambikesi ja muid vidinaid ning luua 3D-mudeleid ja neid välja printida. Sellised tegevused on lõbusad ja põnevad ning arendavad õpilaste loovust probleemilahendusoskust ja koostöövõimet,“ ütleb Heinaste.

Konkurss „Nutikad õpilastööd“ on Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liidu ja tehnoloogiaettevõtte Net Group pingutus selle nimel, et sütitada noorte huvi tehnoloogia ja inseneriteaduste vastu. Sel aastal otsustati lisaks õpilastele tunnustada ka õpetajaid ning paralleelselt kuulutati välja ka konkurss „Nutikas tehnoloogiaõpetaja“.

Nii Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liidu juht Mart Soobik kui Net Group OÜ juhatuse esimees Priit Kongo on ühel nõul, et tehnoloogiaõpetajatel on noorte inspireerimisel ja tehnoloogiaoskuste arendamisel võtmeroll. Oluline on, et huvi tärkaks lastes juba põhikoolis ja gümnaasiumis. „Net Group näeb tööandjana, et see loob paremad eeldused, et hiljem erialaseid valikuid tehes langeks otsus tehnoloogiaga seonduvate ametite kasuks,“ ütleb Kongo.

Konkursil „Nutikas tehnoloogiaõpetaja“ osalemiseks tuli Eesti tehnoloogiaõpetajatel kirjutada kuni paarileheküljeline essee-motivatsioonikiri, kus nad selgitasid, kuidas 3D-printimisega saab toetada oma kooli põhikooliealiste poiste-tüdrukute huvi inseneriteaduste vastu, et noored valiksid tulevikus inseneri elukutse.

Konkursi „Nutikad õpilastööd“ parimad autorid kuulutati välja 5. juunil 2023. Auhinnatud tööde nimekirja leiad siit.

Lisainfo: Eesti Tehnoloogiakasvatuse Liit

Kino maale
EelmineLaululinnu lasteaed otsib kollektiivi õpetajat
JärgmineVallavalitsuse istungilt 29.06.2023