Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester annavad kontserdi Kambjas

679
Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester Kambja kirikus 2021. Foto: Margit Tohver-Aints

Grammy võitja ning rahvusvahelise haardega dirigent Tõnu Kaljuste annab suvise kontserdi Kambja kirikus 17. augustil 2023 kell 19.30. Seekord tähistatakse Kaljuste 70. sünnipäeva ja Tallinna Kammerorkestri hiljutist 30. sünnipäeva.

Kontserti raamivad Mozarti 30. ja Haydni 70. sümfoonia, mis vihjavad Tõnu Kaljuste augustikuisele juubelisünnipäevale ja Tallinna Kammerorkestri hiljutisele 30. sünnipäevale.

Samuti kõlab Arvo Pärdi muusika, mille esitajatena on muusikud pälvinud palju rahvusvahelist tunnustust ja tähelepanu. „Tõnu Kaljuste koos Tallinna Kammerorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkooriga on üks suurimaid Pärdi eksperte,“ on öelnud Pärdi muusika väljaandja, maineka plaadifirma ECM Recordsi juht Mannfred Eicher.

Nelja aasta eest suviste kirikutuuridega algust teinud dirigent Tõnu Kaljuste kontserdikohtade valikus on ilusat muusikalist elamusi võimaldava akustikaga maakirikud. „Olgu tegemist Nuustaku või Pariisi Filharmooniaga, kvaliteedis mitte kuskil järele andmisi ei tehta,“ ütles Kaljuste.

Pilet kontserdile on 10 eurot, kui osta 2- või 5- inimese pilet Piletilevist või enne kontserdi algust kohapealt.

Teate edastas: Krista Must (Corpore), Tallinna Kammerorkestri pressiesindaja, 515 6364, krista.must@corpore.ee

Kino maale
EelmineTartu ja Võru linna vahelisel alal lendavad liitlassõdurid helikopteriga
JärgmineNõo kihelkonna külade mängudel oli edukaim Külitse võistkond