Rekord: avatud taludesse tehti ligikaudu 280 000 külastust

177
Avatud talude päev. Foto: Jarek Jõepera

2023. aasta 28. nädala nädalavahetusel oli kõigile huvilistele avatud Eestimaa 357 talu, kus käidi külas kokku ligi 280 000 korda. Enim tehti külastusi laupäeval, 15. juulil. Tegu on üheksandat järjestikust korda toimunud avatud talude päeva külastusrekordiga.

Aastal 2022 tehti taludesse külastusi 260 000. Kõige rohkem käidi tänavu taludes külas Tartumaal. Nagu juba tavaks saanud, osutus külastajate lemmikuks Andre Farm Kambja vallas, kuhu tehti nädalavahetuse jooksul 6800 külastust. Väga populaarseks osutusid ka Nopri talu Võrumaal (5500 külastust) ja Saaremaale rajatud loomaaed Risto Ränk Farming 5000 külastusega.

Avatud talude päeva projektijuht Ingrid Piirsalu ütles, et vaatamata sellele, et sel nädalavahetusel oli palju konkureerivaid üritusi üle Eesti, leiti tee ka taludesse. „Sai kinnitust fakt, et suvel kipub eestlane maale. Ta võtab kaasa lapsed ning näitab neile, kuidas kasvab kartul ja kust tuleb piim. See teeb rõõmu ja näitab, et side maaga on alles ka linlasest eestlase südames.“

Üheksandat avatud talude päeva korraldasid Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ning Maaelu Teadmuskeskus.

Regionaal- ja Põllumajandusministeerium

Kino maale
EelmineFotomeenutus võidupüha ja maakaitsepäeva tähistamisest
JärgmineVeszprem-Balatoni külastus avas ungarlaste Euroopa kultuuripealinna mitmekesisust