Enam kui 1000 sündmusega Euroopa kultuuripealinna programm selgub õige pea

537
Tartu Aparaaditehase kompleksis avaldatakse Euroopa kultuuripealinna programm. Foto: Kiur Kaasik

Neljapäeval, 19. oktoobril kell 19 algab Tartu Aparaaditehase linnakus ja selle lähialal meelelahutuslik vaatemäng „Sada ööd ja päeva Ellujäämise Kunstideni”.

Lavale astuvad Alika Milova, Mari Kalkun, Maris Pihlap, ekstreemsportlased, akrobaadid, tantsijad ja paljud teised, kelle uudislooming moodustab vaatemängulise terviku tuleva aasta kultuuripealinna projektidest Tartus ja Lõuna-Eestis. Õhtule paneb kontserdiga punkti NOËP, kes esitab värskelt valminud kultuuripealinna tunnusloo „Young Blood City”.

Programmi avalikustamist juhib tehisintellektist oraakel, kes jutustab kultuuripealinna loovkontseptsiooni Ellujäämise Kunstide lugu. „Ellujäämise Kunstid – need on teadmised, oskused, väärtused, mis aitavad meil tulevikus paremini elada,” sõnas Tartu 2024 loovjuht Kati Torp. „Tartu 2024 programm on mitmekesine – see on korraga nii rahvusvaheline kui ka kogukondlik ja pakub üritusi igas eas publikule.”

Tiitliaasta üritused on sisu järgi jaotatud nelja programmiliini vahel: Elu ja Keskkond, Inimene ja Oskused, Omapära ja Euroopa, Teadus ja Tehnoloogia. Ellujäämise Kunste tõlgendavad kõik kultuurivaldkonnad: pärimus- ja toidukultuurist muusika, filmi ja visuaalse kunstini välja.

Programmi avalikustamisega algab piletimüük kultuuripealinna üritustele ning soetamist ootab Tartu 2024 Ellujäämise Kunstide raamat.

Aparaaditehase linnaku kõrval Kastani tänaval paikneb Tartu 2024 põhiprogrammi projekte tutvustav Ellujäämise Kunstide näitus. Külalisi toitlustavad Lõuna-Eesti püstijalasöögikohad, mis pakuvad kohalikke maitselamusi.

Üritusest teeb otseülekande Eesti Televisioon. Sündmus on tasuta.

Tartu 2024 avalikustab kogu tiitliaasta programmi 19. oktoobril 2023. Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avatseremoonia algab sada päeva hiljem – 26. jaanuaril 2024.

Lisainfo: Armas Riives, Tartu 2024 kommunikatsioonispetsialist, 5625 8385, armas.riives@tartu2024.ee

Kino maale
EelmineTutvustatakse Külitse ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni projekteerimist
JärgmineÜlenurme Gümnaasiumis toimus vaimse tervise nädal