Ülenurme Gümnaasiumis toimus vaimse tervise nädal

415
Iga külaline sai tänukingiks meie algklassi õpilaste maalitud pildi, mis sümboliseerib vaimset tervist (meie sees on palju mõtteid ja tundeid, mis ei pruugi välja paista). Foto: Marion Petersell

Vaimne tervis ja selle hoidmine on eluliselt tähtsal kohal ning anname Ülenurme Gümnaasiumis endast koolina igapäevaselt maksimumi, et iga õpilane oleks vaimselt terve ning vajadusel oskaks leida abi.

Vaimse tervise nädalast said osa kõik klassid

10. oktoober oli ülemaailmne vaimse tervise päev ning gümnaasiumis toimus sel nädalal vaimse tervise nädal, mille eesmärgiks oli suunata tähelepanu vaimse tervise olemusele, hoidmisele, probleemidega toimetulekuviisidele ja murede ennetamisele. Kuigi meie kool on suur (ligi 1300 õpilast), siis nädalast said osa kõik 1.–12. klassid. Toimusid vabastava tantsimise ja joonistamise töötoad, külas käisid vaimse tervise õed, kogemusnõustaja, lasteabi töötajad, tegevusnõustaja, Triumfhealthi eestvedaja, õpilased kuulsid kogemuslugusid leinast, läbipõlemisest ja söömishäiretest, toimusid ettekanded ja arutelud depressioonist, ärevushäiretest, õpiti stressirohke eksamiperioodiga toimetuleku kohta ja rahunemise nippe, mängiti sotsiaalsete oskuste mängu, jagasime vaimset tervist toetavaid materjale koju kaasa võtmiseks. Ka kolmapäevasel üldkoosolekul tegi Eleriin Käo-Zirk koolituse lapsevanematele koostöö saavutamisest ja murekohtade ennetamisest/toimetulekust.

Nädala lõpetas ühine arutelu ja kokkuvõte käsitletud teemadest

Kuna neljapäeval, 12. oktoobril 2023 oli koolipere ootamatu olukorra tõttu kodus, siis sel päeval külla tulema pidanud peaasi.ee ja lahendus.net töötajad, lastejooga ja IdeedEst töötoa läbiviijad ning Rajaleidja psühholoog ja sotsiaalpedagoog tulevad uutel kokkulepitud aegadel.
Nädala lõpetas ühine arutelu ja kokkuvõte käsitletud teemade kohta.
Gümnaasiumis oli vaimse tervise nädalale pühendatud kokku ligi 40 erinevat töötuba ja loengut.
Toimunud ähvarduste tõttu 12. ja 13. oktoobril oli mõistagi olukord ärev, mistõttu on hea meel, et just täna olid meil külas lasteabi töötajad, kes evakueerumise ajal osutasid abi õpilastele, kes vajasid sel hetkel rohkem toetust ja teevad seda ka edaspidi.
Oleme koolina südamest tänulikud kõigile, kes andsid sel nädalal ja annavad ka muul ajal panuse noorte vaimse tervise toetamiseks.

Marion Petersell
Ülenurme Gümnaasiumi sotsiaalpedagoog

Kino maale
EelmineEnam kui 1000 sündmusega Euroopa kultuuripealinna programm selgub õige pea
JärgmineVallavalitsuse istungilt 11.10.2023