Toimus Tõrvandi taaskasutuslaat, kus oli kohal rekordiline arv müüjaid

225
Tõrvandi taaskasutuslaadale tuli nii kohalikke elanikke kui ka huvilisi kaugemalt. Foto: Brit Mesipuu

27. augustil kogunes Tõrvandi taaskasutuslaadale nii kohalikke elanikke kui kaugemalt tulnud huvilisi. See aasta tõi kaasa uue rekordi müüjate arvus – 128 müüjat, võrreldes eelmise aasta 50ga. Oli näha, kuidas inimesed tõesti hindavad taaskasutuse mõtet ning soovivad anda uue võimaluse esemetele, mis muidu võiksid jääda unarusse.

Korraldajatena (lisaks minule ka Jane Sõna) oli meil suur rõõm märgata, et kohal oli palju peresid, kellel olid kaasas ka lapsed. Mitmed noored said oma esimesi müügikogemusi ning õppisid, et raha teenimiseks tuleb ka veidi näha vaeva ning olla aktiivne. „See on suurepärane võimalus õpetada lastele väärtuslikke oskusi,“ sõnas üks kohalik elanik. „Nad said aru, et müümine nõuab enamat kui lihtsalt esemete välja panemist – tuleb suhelda klientidega, teha tehinguid ja hoida ülevaadet.“

Tõrvandi taaskasutuslaat 2023 oli selgeks tõestuseks, et taaskasutusel on kogukonnas oluline roll. Üritus ise, suur müüjate hulk ning positiivne õhkkond andsid lootust, et järgnevatel aastatel jätkub kasvav huvi taaskasutuse ja jätkusuutlikkuse teemade vastu.
Suure huvi tõttu on kindel, et selline üritus kordub tulevikus. Seniks aga tasub silmad-kõrvad lahti hoida, sest plaanis on enne jõule korraldada ka jõulukinkide laat.

Soovin tänada ka Heiki Sarapuud, kes on alati olnud valmis meie plaanidega kaasa tulema ja ruume ning vahendeid kasutusse andma!

Brit Mesipuu
volikogu sotsiaalkomisjoni esimees

Kino maale
EelmineLinnavere laste uued sõbrad – vabatahtlikud abilised MTÜ Meeste Garaažist
JärgmineKuidas Külitsel rõõmsat külapäeva peeti