Toredad kohtumised Vana-Kuuste mõisas

288

Eesti Mõisakoolide Ühendus korraldas sel suvel juba 19. korda „Unustatud mõisate“ külastusmängu. Meie kool on nüüdseks osalenud viiel korral.

Külastusmängu peamine märksõna on koostöö

Meie mõisakoolis ja selle ümbruses on külastusmängu peamine märksõna koostöö, seda nii aktiivse kogukonna, tublide koolipere liikmete kui kaugemalt saabunud esinejate osas. Suurepärase giiditöö ja teemakohase raamatunäituse poolest on asendamatu partner ka Kuuste raamatukogu.

Ka sel suvel jätkus tore koostöö Kammermuusikutega, kelle vahendusel saime nautida noorte andekate muusikute Niklas Schröderi (tšello, Saksamaa) ja Tiit Tompi (klaver) esituses saksa ja prantsuse kammermuusika pärleid.

Väga meeldiv oli tutvuda meie kogukonnaliikmete Silja ja Vlad Campeaniga, kes pakkusid huvilistele armsa perekondliku viiulikontserdi. Oma igapäevatööd teevad muusikud Vanemuise sümfooniaorkestris, aga andsid lubaduse teha edaspidi koostööd ka meie kooliga.

Kuuste meesselts ja Mõisagrill korraldasid kauni romantilise gurmeeõhtusöögiga kontserdi, kus esines show-saksofonist Henri Aruküla.

Loovate ja põnevate kunsti- ning meisterdamise töötubadega oli kõigil külastusmängupäevadel kohal ka Kuuste pere- ja noortekeskus. Lastega pered said huvitavalt aega veeta meie lasteaia mänguväljakul ja sportlikult keha virgutada välijõusaalis ning Tarzani rajal.

Koostöös Mõisagrilli ja Vana-Kuuste naisseltsiga oli külastajatel võimalus nautida mitmekesist menüüd. Esimesena mainitud kollektiiv pakkus maitsvaid liharoogasid ja pühapäeva hommikuti ka pannkooke, naisseltsi mõisakohviku valikus olid hõrgutavad koogid ja küpsetised. Lisaks oli seltsimajas avatud käsitöönäitus ja soovijad said osaleda õnneloosis.

Palju inspireerivaid ja südantsoojendavaid kohtumisi

Ja ehkki külastajate koguarv (159) võiks ikka suurem olla, võimaldas see siiski palju inspireerivaid ja südantsoojendavaid kohtumisi. Lisaks meie majaga esmatutvust teinud mõisahuvilistele käis kohal mitmeid meie kooli vilistlasi. Tänu sellele sai allakirjutanu rõõmsa üllatuse osaliseks, kui üks giidituur kujunes hoopis klassikokkutulekuks. Südamlik tänu endistele õpilastele!

Võib-olla annavadki kõige siirama ja vahetuma mulje lõppenud külastusmängu päevadest just väljavõtted külalisteraamatust: „Aitäh! Tore, et on veel selliseid inimesi, kes tahavad tutvustada meile meie minevikku. Lastel on siin koolis kindlasti väga tore ja huvitav elu.“

„Väga huvitav ajalugu ja tänapäevane koolielu! Silmaring laienes märgatavalt ja kõik tundub väga kena. Aitäh giid Helile ja kogu majarahvale!“

„Fantastiliselt ilus mõisakool. Rõõm, et lapsed siin õppida saavad!“

„Nii armas kogemus tulla jälle oma vanasse koolimajja! Suur rõõm on näha, kui kaunis on koolimaja nüüd!“

Kaido Mark
Kuuste Kooli huvijuht

Kino maale
EelmineKuni Su küla veel elab…
JärgmineVolikogu tööd aitab korraldada vallasekretäri abi