9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMida uut on Kodijärvel?

Mida uut on Kodijärvel?

 Hooned ja kõnnitee.

Kodijärve Kodu. Foto: Eventus Ehitus 

Kodijärvel on aasta 2016 alanud positiivselt.

Tähistasime ühisüritustega sõbrapäeva ja Eesti Vabariigi sünnipäeva. Alustasime koostöösuhet Töötukassaga, et meie elanikud saaksid tööturuteenuseid. Kohapeal arendasime klientide töötamise võimalusi läbi meie tütarettevõtte SA Hea Hoog. Suurema tööna valmistasime sinililli „Anname au!“ Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste toetuseks.

Heameel on tõdeda, et kohalikul kogukondlikul tasemel oleme leidnud endale uue koostööpartneri Kammeri kooli näol. Direktor Peep Puusepp on loonud meile võimaluse, et saame oma klientidega käia igal nädalal neljapäeviti Kammeri kooli jõusaalis ja kasutada ka suurt saali pallimänguks.

Me elame siin oma majakestes ja toimetame igapäevaeluks vajalikke töid ning tegemisi, kuid saame käia ka mujal sportimas ja luua mõnusa keskkonnavahetuse – selline elukorraldus tekitabki toreda kodutunde. Me oleme Kammeri kooli direktorile ja kollektiivile väga tänulikud. Omalt poolt oleme valmis alati kogukondlikes tegemistes ja töödes kaasa lööma, kui vajadus tekib.

Loomulikult oleme me huvitatud, et meie Kodu elanike võimalused järjest avarduksid – et tekiks ka töökohti ja teisi teenuste saamise võimalusi meie kodulähedases piirkonnas. Täna käib meie Kodust kolm klienti koolis. Me töötame järjest enam selle nimel, et leiaksime rakendust noortele inimestele, kes teenusele tulevad. Natuke piiravaks asjaoluks on meie asukoht, kus koostööpartneritega hiilata ei ole. Palju tööd peame tegema ka ühiskonna teadlikkuse tõstmisega, sest erivajadusega inimene ei peaks kodus istuma ja olema hooldatav, vaid ka tema tahab, et oleks kuskil käia ja midagi teha, mis annab ellu vaheldust ja kasvatab sotsiaalset suhtlemist.

Eelmisel aastal viisime läbi mitmeid suuremaid muutusi meie töökorralduses (toitlustuse korraldus, töötajate tööruumide ümberpaigutus, kliendikeskse CARe metoodika kasutuselevõtt), mis on andnud meie tööle hoopis teise kvaliteedi. Läbiviidud muutused peegeldusid ka positiivses tagasisides, mille andis meie tööle ettevõtte juhatus. Töötajaid ootas kopsakas tulemustasu. Sel aastal on rõõm ka mainida, et töötajaid ootab ees suurem palgatõus.

Meie töö on väga mitmekesine. Tööpäevade hulka jääb nii rõõmsaid kui pingelisi. Oluline on see, et me ise armastame oma tööd, mis järjest enam muutub hinnatuks ühiskonnas ja seda väärtustatakse.

Peagi on algamas üle-eestiline erihoolekandeteenuse reorganiseerimine. Esimeses etapis peremajadena loodud Kodijärve Kodu on tõestanud oma koduse keskkonnaga, et inimese turvatunne ja toimetulek sõltuvad väga paljuski elukeskkonnast. Kodijärve Kodu asub tõeliselt looduskaunis asukohas ja sobib elamiseks inimesele, kes hindab looduse ilu ja rahulikku keskkonda. Me loodame, et ka kõik need hoolekandeasutused, kus täna selliseid tingimusi ei ole, saavad tulevikus luua elamistingimused, mis on privaatsemad ja inimese iseseisvamat toimetulekut toetavad.

Sisulises mõttes on kindlasti arengukohti küllaga. Selleks vajame me kogukonnas koostööpartnereid, tublisid inimesi enda ümbert, kes soovivad anda oma panuse sotsiaalvaldkonna arengusse. See ei ole kindlasti lihtne tegevus, sest sunnib meid kõiki välja tulema harjumuspärasest mugavustsoonist ja mõtlema uutele ja toimivatele lahendustele. Seda tehes me teame, et loome olevikku ja tulevikku meie enda inimestele, kes mingil hetkel elus abi vajada võivad. Loomulikult tahame me neile parimat.

Imbi Rego,
AS Hoolekandeteenused
Erastvere, Kodijärve ja Tartu Kodu juht

Loetumad