Ülenurme Gümnaasiumi juures kontrolliti kiivrite kandmist ning rataste korrasolekut

378
Ratturi varustus. Pilt: PPA

3. oktoobri 2023 varahommikul kontrollisid piirkonnapolitseinikud ja kaks abipolitseinikku enne õppetöö algust Ülenurme Gümnaasiumi juures nii jalgrataste kui tõukeratastega kooli sõitnud laste kiivrite kandmist ning kaherattaliste korrasolekut.

Kokku kontrolliti 199 noort. Hea meel oli näha, et enamik kannavad kiivrit. Kiiver oli puudu 24 lapsel, aga kedagi selle eest karistama ei hakatud. Selle asemel selgitasid politseinikud noortele, et kiiver on oluline, sest see aitab vältida kukkumisel rakseid vigastusi.
Üle vaadati ka 126 jalgratta ja 73 tõukeratta seisukord. Selgus, et täiesti korras jalgrattaid oli 85. Peamised puudused kaherattalistel olid esimese või tagumise helkuri, signaalkella ja tule puudumine. Helkur ja tuli suurendavad ratturi nähtavust ning signaalkell aitab anda endast märku nii jalakäijatele kui teistele sõidukitele.

Tuletame lapsevanematele meelde, et nad veenduksid koos lapsega ratta tehnilises korrasolekus ja jälgiksid, et kaherattaline vastaks nõuetele, mis liikluses kehtivad. Kindlasti tuleb kasutada kiivrit, sest õnnetuses aitab see ära hoida halvima.

Soovitame nii õpetajatel kui lapsevanematel aeg-ajalt tuletada noortele meelde ohutu rattasõidu põhimõtted ja liikluses kehtivad reeglid.

Ohutus algab meist endist!

Grit Külv
PPA Lõuna prefektuuri abipolitseinik

Kino maale
EelmineKambjas tähistati pidulikult õpetajate päeva (lisatud galerii)
JärgmineMitmes Kambja valla haridusasutuses 12.10.2023 õppetööd ei toimu (õppetöö jätkub tavapäraselt 13.10.2023)