2024. aasta kaasava eelarve hääletus kestab 5. novembrini

1039
Pilt: Heigo Mägi

Kaasava eelarve rahvahääletus algab 23. oktoobril kell 19 Reola kultuurimajas toimuva hääletusel osalevate ideede tutvustuse järel ja lõppeb 5. novembril 2023.

Hääletada saab elektrooniliselt VOLISe keskkonnas, Ülenurmes asuvas vallamajas (Pargi 2, Ülenurme) ning Kambja teenuskeskuses (Kesk 2, Kambja) vallavalitsuse tööajal.

Alates käesolevast aastast on kaasava eelarve maht 100 000 eurot ning rahastatakse kahte enim hääli saanud ettepanekut, mis peavad mahtuma määratud summa sisse (50 000 eurot objekti kohta). Võitnud kaks ettepanekut peavad rahastamiseks olema valla eri kantidest ehk vald ei rahasta ühest ja samast kandist enam kui ühte ideed. Valla eri piirkondade võrdse kohtlemise eesmärgil ei rahasta vald samast kandist esitatud ettepanekut kahel järjestikusel aastal.

Rahvahääletusel saab osaleda iga vähemalt 14-aastane isik, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Kambja vallas. Iga hääletusel osalev isik saab hääletada kuni kahe erineva endale meelepärase idee poolt.

Juhul, kui kodanik ei ole veel valda registreeritud, kuid soovib hääletusel osaleda, tuleb end e-rahvastikuregistris omavalitsuse elanikuks registreerida. Seda on võimalik teha ka posti teel, täidetud vorm tuleb saata Kambja Vallavalitsusse Ülenurmel. Samuti saab elukohateate täita Ülenurmel kohapeal.

Kaasava eelarve hääletusel võitnud ideed teostatakse hääletamisest järgneval eelarveaastal. Ideed viib täide või korraldab nende elluviimise vallavalitsus koostöös idee/ideede esitajatega.

Kaasava eelarvega on võimalik tutvuda täpsemalt veebilehel kambja.ee/kaasav-eelarve.

Reede, 27. oktoobri seisuga ideedele antud hääled.
Osalen hääletusel

Rahvahääletusel osalevaid ideid tutvustatakse Reola kultuurimajas 23. oktoobril kell 17–19 toimuval kohtumisel, kuhu on oodatud kõik vallaelanikud.

KAASAV EELARVE 2022
Enim leidis toetust ettepanek kaasajastada Poldrijärve matkarada.
Järgnes idee, mille tulemusel rajati Soinaste külaplatsile mänguväljak.

KAASAV EELARVE 2023
Käesoleva aasta kaasava eelarve hääletuse võitis ettepanek valgustada Külitse järve tee.
Projekteerimistööd on teostamisel ja alustatud on projekti kooskõlastamisega.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineTõrvandi koolimaja ehitus jätkub
JärgmineMuusikakoolist