Tartu Ülikooli spordihoones toimub liikumisaasta tasuta suur lõpusündmus

800
Tartumaa Liigub sarja üheks võistluseks oli Poldrijooks. Foto: Kaupo Kütt

Tartu linn, Tartumaa Spordiliit ja Eesti Paraolümpiakomitee kutsuvad kõiki 19. novembril 2023 Tartu Ülikooli spordihoonesse toimuvale tasuta sündmusele „Liikumisaasta Grande Finale ja Suur Paraspordipäev“.

Liikumisaasta tõi Tartumaale sarja „Tartumaa liigub 2023“, kus oli võimalik kaheksas omavalitsuses nautida erinevaid liikumisviise. Seni on toimunud „Talvetrall“ Kastre vallas, „Kolkja Kelk“ Peipsiääre vallas, „Liigume Vapramäele“ Nõo vallas, „Ratta-öö-o“ Tartu vallas, „Südaööjooks“ Elva vallas, „Nuti orienteerumine“ Luunja vallas ning „Poldrijooks“ Kambja vallas. Sarja viimane etapp toob pühapäeval 19. novembril osalejad Tartu Ülikooli spordihoonesse. Toimuvad erinevad fitnesstreeningud, suur paraolümpiapäev ning vinge kontsert. Lisaks tehakse kokkuvõtteid liikumisaastast ning jagatakse auhindu. Kõigile lastele on tagatud osalejamedal.

Sündmus algab Tartu Ülikooli spordihoone peasaalis kell 11 Move&Tone rühmatreeninguga, millele järgnevad zumba ning ratastoolizumba, kus lisaks erivajadustega inimestele on võimalik osaleda ka kõigil teistel, kasutades ratastooli asemel tavalist tooli. Kell 13 jätkub sündmus eakate võimlemisega, millest võivad samuti osa võtta kõik huvilised. Viimase ühistreeninguna toimub seljatreening ning seejärel tehakse liikumisaastast kokkuvõtteid, tunnustatakse parimaid ning loositakse auhindu. Päeva lõpetab Karl Killing vinge kontserdiga.

Paralleelselt peasaalis toimuvate tegevustega tulevad kogu päeva jooksul kergejõustikuhallis tutvustamisele erinevad paraspordialad. Kavas on ratastoolikorvpall, parasulgpall, parajõutõstmine, boccia, ratastoolikurling, ratastoolitennis, ratastoolilauatennis, ratastoolikergejõustik ja ratastoolmäesuusk. Kõiki neid alasid on inimestel võimalik ise proovida. Tegu on väga põneva ja harukordse võimalusega. Kõige pisematele toimub kergejõustikualal kell 12.30 vanem ja laps võimlemine.

Sarja eestvedaja Martin Thomson sõnab: „Kultuuriministeeriumi poolt välja kuulutatud liikumisaastal on eestimaalasi kutsutud rohkem ja regulaarsemalt liikuma. Selleks on tutvustatud erinevaid liikumisharrastuse viise üle Eesti. Tartumaal on liikumisaasta tunnusürituseks olnud Tartumaa Liigub sari ning minu arvates on see väga hästi oma eesmärki täitnud. Antud sari viis liikumissündmused igasse Tartumaa omavalitsusse. Aasta jooksul sai proovida suusatamist, jooksmist, kepikõndi, orienteerumist, aeroobikat ning tõukekelkude ja jalgrattaga sõitmist. Mul on väga hea meel, et sündmused on õnnestunud ning Tartumaa on uudse sarja hästi vastu võtnud. Loodame trendi jätkata ning liikumisaastale väärikalt joone alla tõmmata. Põnevus on laes, sest viimasel etapil selgub ka Tartumaa kõige aktiivsem omavalitsus. Parima selgitamiseks lugesime igal etapil kokku eri piirkondade osalejad ning jagasime selle rahvaarvuga. Hetkel on kõige aktiivsem olnud Kastre vald, kellele järgnevad Nõo ja Kambja vald. Eks me näe, kas viimane etapp toob muutusi või mitte.

19. novembril toimuvale üritusele saab registreerida Tartumaa Spordiliidu kodulehel www.tartumaasport.ee.

Lisainfo: Martin Thomson, Tartumaa Spordiliidu tegevdirektor, 5770 3224, martin@tmsl.ee

Kino maale
EelmineVallavalitsuse istungilt 19.10.2023
JärgmineKutsutakse märkama ja tunnustama noortevaldkonda panustajaid