Kuuste laste tegusad raamatukogupäevad

565

Oktoobrikuu lõpus tähistas Eestimaa taas üleriigilisi raamatukogupäevi. Kuuste lastele algasid need tänavugi 20. oktoobril ettelugemispäevaga, mil lugemist-kuulamist jagus nii raamatukokku kui klassitubadesse terveks koolipäevaks. 1. klassile luges Airon Mathiase ema Tuuliki Vesso südamliku loo väikese karu lumeotsingutest. Ülejäänud koolipere sai kuulata põnevaid tondi- ja spordijutte õpetajate ja raamatukoguhoidja esituses. Avastasime üheskoos rõõmuga, et Leiutajateküla lõbusaid spordiseiklusi jagub Lotte-lugude igasse ossa.

Koolivaheajal oli raamatukogu lasteaia päralt. Kõik rühmad käisid toredaid eakohaseid lugusid kuulamas, uusi raamatuid uurimas ja tragimad ka ise lugemist proovimas. Lugesime Krõllist, Ainost ja tema munast ning vaprast kiirest hiireisast. Lahkumise eel avanes raamatukogu võlulaegas, et kostitada tublisid külalisi pisikese preemiaga.

Raamatukogupäevad kulmineerusid 2. novembril meie kooli vilistlase Kalju Kanguri 98. sünnipäevale pühendatud etluspeoga, kus kõigil Päiksekeste rühma ja 1.–6. klassi lastel avanes taas võimalus lavale astuda ning esinemisnärvi proovida. Pakkusin tänavusest teema-aastast lähtuvalt välja üle saja liikumise- ja spordiluuletuse, mille hulgast ligi 70 võistlejat meelepäraseid esitasid. Liikumisrõõmu väljendav teemadering oli mitmekülgne: esindatud oli enamik spordialasid keksimisest kelgutamiseni, tegelasteks nii inimlapsed kui loomapere, sekka sportlikud pöialpoisid ja vanapagan, tantsuhimulised puu, tool ja taburetki.

Ligi kahetunnise võistluse poolitas esinejaid, publikut ja žüriid virgutav lustakas liikumispaus ekraanil jooksva robotite võimlemiskava toel.

Pidu lõppes igale esinejale tänukirja ja sünnipäevakommiga, parimatele pani Kuuste raamatukogu välja auhinnaraamatud. Edukaimad olid lasteaiast Teele Bergmann ja Evert Roomet, 1. klassist Neleriin Vahtla, 2. klassist Ralf Rekker, 3. klassist Hendry Pallo, 4. klassist Greteli Otsa, 5. klassist Mirtel Maala, 6. klassist Kennet Põder ja ukraina lastest  Matvii Liuty. Nemad olid palutud ka uuesti esinema Kuuste Kooli isadepäeva kontserdil.

Suur tänu kõigile, kes raamatukogupäevadest osa võtsid ja nende korraldamisel abiks olid.

Kohtume raamatukogus!

Heli Nemvalts
Kuuste raamatukoguhoidja

 

Kino maale
EelmineKambja valla haridusasutuste töötajad osalevad haridustöötajate hoiatusstreigis
JärgmineUuendatud Anna Teada infosüsteem annab probleemist teavitajale juurde mitmeid lisavõimalusi