Päästeamet kontrollib kodudes suitsuandureid

296
Pilt: Päästeamet

Päästeamet kontrollib käesoleval nädalal kodudes suitsuandureid. Kui andur puudub või pole töökorras, on võimalik trahvida kuni 40 euroga.

Kontrollkäigud toimuvad 13.–17. novembrini 2023. aastal kuni kella 19ni õhtul. Kontrolle teevad Päästeameti inspektorid ja päästemeeskonnad. Kui andur on puudu või ei ole see töökorras, on võimalik trahvida kuni 40 euroga.

Kontrollkäikudel on Päästeameti inspektoritel ja päästjatel alati seljas ametlik riietus ning kaasas töötõend – kahtluse korral tuleb paluda ka töötõendi näitamist. Telefonil 1247 saab kontrollida, kas tegemist on Päästeameti töötajatega.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 33 inimest, neist enamiku kodudes kahjuks puudus suitsuandur.
Tulekahju kiireks avastamiseks on hädavajalik, et igas majapidamises on töökorras suitsuandur. Tulekahju areneb eluohtlikuks väga kiiresti. Suitsu- ja vingugaasi tõttu võib eluohtlik olla ka küllaltki väike tulekahju. Elu päästab ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.
Igas kodus peab olema vähemal üks töökorras suitsuandur. Soovituslik on paigaldada suitsuandur igale korrusele, või isegi igasse tuppa.

Suitsuanduri korrasoleku kontrollimiseks vajuta testnuppu, mille järel peab kostuma häiresignaal. Vajaduse tekkimisel vaheta viivitamatult anduri patarei ning paigalda andur kohe lakke tagasi.
Suitsuandurite eluiga on olenevalt tootjast ja hinnast 3–10 aastat ning seejärel tema töövõime väheneb või kaob. Seega kõik, kes on oma koju suitsuanduri aastaid tagasi paigaldanud, peaksid üle vaatama, kas on vajalik ehk andur välja vahetada.

Loe suitsuandurite kohta lähemalt siit.

Lisainfo: Päästeamet

Kino maale
EelminePärimusansambli Tähelinnud mardisandid käisid mardilaupäeva lustikäigul
JärgmineVallavalitsuse istungilt 08.11.2023