-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja kooli sportlikud lapsed olid võitmatud

Kambja kooli sportlikud lapsed olid võitmatud

TÄISTABAMUS: Õpetaja Katre Pind rõõmustab koos Kambja sportlike lastega, sest võit teeniti kõigilt „Tähelepanu, start!“ finaalvõistluse osavõistlustelt 

Tähelepanu, start!“ võistlus koosneb keerulistest kombineeritud teatevõistlustest, mis panevad proovile laste koordinatsioonioskused ning kiiruse.

Käesoleval aastal osales „Tähelepanu, start!“ võistlustel 93 suurt ja 45 väikest kooli ehk kokku 138 kooli üle kogu vabariigi. Eelvõistlustelt pääsesid finaali üheksa suure kooli (sealhulgas väliskoolina Läti Jelgava 4. keskkooli) ja kuue väikese kooli (nende seas ka Kambja põhikooli) võistkonnad.

Kambja laste edulugu „Tähelepanu, start!“ raames algas 2015. a sügisel, kui kooli kõige osavamad spordisõbrad pidid läbima maakondlikud etapid.

Võistlejate teekond suunas nad poolfinaali, mis toimus Paides kui Eestimaa südames. Vabariikliku taseme jõuproovile oli keerulisust lisatud uue korraldusega, mis tähendas seda, et enam ei antud teatevõistluste sisu ette teada. Seetõttu oli treenimine võistlusteks raskendatud ning kõiki sportlikke omadusi pidi võrdselt arendama.

Poolfinaalis oli kolm teatevõistlust osavusele ja kiirusele. Kohapeal tutvustatud võistluste ettevalmistamiseks jäi aega kõigest 10 minutit. Kambja kooli poisid ja tüdrukud olid keerulisel võistlusrajal tublid. Nad võitsid poolfinaali.

Finaal toimus suvepealinnas Pärnus.

Võidujanused Kambja õpilased alustasid teekonda marsruudil Kambja – Pärnu varahommikul. Kui kohale jõuti, kasvatas õpilaste võidusoovi rikkalik auhinnalaud. Kõigist võistkondadest tehti fotod ning seejärel koguneti pidulikuks marsiks saali. Ürituselt ei puudunud ka huvitavad esinemised ning sõnavõtud.

Võistluste tähtsust näitas ka see, et kohal oli televisioon koos tuntud saatejuhtide Teele Viira ja Mai Pallinguga. See oli juba mitmes aasta, kui võistlustelt salvestati telesaade.

Saatejuhtide eestvedamisel alustatigi esimese võistlusega.

Telesaate sissejuhatuseks ja lõpetamiseks vajalike atraktiivsete lõikude jäädvustamiseks koguti tribüünile kokku kõik lapsed koos Limpa ning saatejuhtidega.

Vahepalana tekitasid lastele suurt elevust teatevõistlused, millel võistkondade kapteniteks olid saatejuhid Teele ja Mai. Nende meeskondades osalesid aga hoopis kehalise kasvatuse õpetajad ja Pärnu parimad jalg- ning korvpallurid.

Raske treeningus, kerge võistlustel

Finaalvõistlusel olid Kambja sportlikud lapsed võitmatud. Nad näitasid suurepärast kiirust ning laitmatut osavust. Kõikidelt osavõistlustelt teeniti võit.

Võitjate emotsioone aitasid ergastada põnevad esitlused rahvatantsijatelt ja suure pingutusega välja teenitud autasud.

Võidukas päev Pärnus oli pikk, sellesse jagus palju sporti, lusti ja positiivseid emotsioone.

Aitäh tublidele tüdrukutele ja poistele, kes olid nõus oma aega ohverdama treeningute tarbeks. Kokkuvõtteks võib öelda, et raske treeningul, kuid kerge võistlustel.

{loadposition video_4521}

„Tähelepanu, start!“ finaalsaade. Video: ERR

Võidukad teatevõistlejad

Helen Jaani, Lisell Ojamets, Marili Meremaa, Markus Kivimets, Joonas Kärgenberg, Tauri Tannis, Agnes Loomus, Lisete Sepp, Laura Lotta Sägi, Joosep Lensment, Jakob Muru, Karl-Martin Teppand, Victoria Hindriksoo, Triinu Kähr, Kelly Tensmann, Ats Rootsma, Romero Ereline, Espen Uri, Meribell Kivimets, Hanna Reena Kool, Hannaliisa Palu, Ainar Lehiste, Henry Tennosaar.

 

Loetumad