Sõbrapäeva tähistamine Kuuste Kooli lasteaias

226

Hei, heia, sõbrad, hei, ootame nüüd külla teid!, Hei, heia, sõbrad, hei, tervitame kõiki teid! Sõbrapäeval üheskoos lustime kõik mänguhoos!

Sel aastal algas sõbrapäeva melu Kuuste Kooli lasteaias juba 5. veebruaril, kui avasime koridoris sõbrapäeva postkasti. Eriti tore atmosfäär tekkis, kui 8. veebruaril postkasti kõrvale paigaldasime kaunistatud fotoseina koos erinevate aksessuaaridega, mida lapsed ja lapsevanemad said kasutada ning vahvaid pilte teha. Pilte sai laadida ühisesse galeriisse, mida saab igal ajal ikka ja jälle külastada.
Kogu sõbrapäeva nädalal said lapsed rühmades teha toredaid kingitusi savi ja pärlitega, mängida sõbrapäeva bingot ning meisterdada kaarte.
Sõbrapäeva nädalal korraldasime ka stiilipäevad, kus iga päev oli erinev teema – värvilised sokid, soe kampsun, punane / roosa / süda, vahva soeng ning lõbus mask.
Sõbrapäeva ühiselt tähistamise traditsioon, 14. veebruaril mängumaale minna on Kuuste lasteaias olnud juba aastaid. See on suurepärane võimalus tervel lasteaial omavahel suhelda ja lastel uusi sõprussuhteid luua. Sel korral avastasime uut mängumaad Matilda juures. Mängumaal oli lastel palju vahvaid tegevusi ning rõõmu ja lusti jagus igale vanusegrupile.
Peale lõbusat mängumaad, saabus ka aeg avada postkast ning kõik kirjad ja üllatused sorteerida. Selles vahvas ülesandes aitasid meid Päikesekeste rühma lapsed koos oma õpetajatega.
Sõbrapäev ja -nädal olid lasteaias täis rõõmu ja naeru. See oli suurepärane aeg sõprussuhete tähistamiseks ja uute mälestuste loomiseks.
Kogu selle projekti juures oli mul abiks minu imeline rühma meeskond – Terje Kink, Anneli Veski ja Oksana Krestnikova.

Kaire Palusoo
Kuuste Kooli lasteaia Nublude rühma õpetaja

Kino maale
EelmineVallavalitsuse istungilt 14.02.2024
JärgmineTartumaa kõrgeima teenetemärgi Tartumaa Kuldne Tammeoks kavalerid selgunud