Kuuste Kooli õpilased ja õpetajad tippsportlastega kohtumas

176

8. veebruaril 2024 veetsid Kuuste Kooli 3.–9. klassi õpilased ja nende õpetajad koolipäeva Otepääl Tehvandi Spordikeskuses, kus jälgiti kahevõistluse MK etapi treeningut ja naiskahevõistlejate eelvõistlust.
Hoolimata külmast ilmast nautisid kõik asjaosalised kaunist talveilma ning jälgisid imetlusega suusahüppeid, mis näisid nii mõnelegi lausa hulljulged. Õpilastele avaldas erilist muljet naissportlase 102-meetrine hüpperekord. Ühe sportlase ootamatu kukkumine hüppe lõpus ehmatas kõiki ning oli realistlik näide sellest, et ka tipus tehakse vigu. Poistel oli kahju vaid sellest, et polnud võimalust kaasa elada ka meeste eelvõistlusele. Tüdrukud nautisid lisaks suusahüpetele ka meeleolukat taustamuusikat, millele oli lõbus kaasa tantsida. 7. klassi õpilane Mairin Palusoo jagas oma muljeid: „Lähedalt oli see hoopis palju ägedam kui telekast ning sai näha, kuidas see kõik päriselt käib.“
3., 5. ja 6. klassi õpilased otsustasid sportlasi lähemalt näha ning kogunesid turvaaia juurde, et äsja hüppe lõpetanud sportlastega patsu lüüa. Mõne aja möödudes oli uudishimulikke lapsi ja õpetajaid üha juurde tulemas. See oli huvitav kogemus ka, kes olid nõus külmetama seni, kuni said Eesti suusahüppaja Kristjan Ilvese ja maailma parima kahevõistleja Jarl Magnus Riiberiga pildile. Õpetaja Marju Orion kirjeldas oma emotsioone nii: „Peale hüpete jälgimise sain lõpuks näha oma lemmiksportlasi käegakatsutavas kauguses, lüüa patsu ja teha fotosid ning veenduda, et tegu on toredate ja sõbralike inimestega, mitte lihtsalt tippsportlastega.“ 9. klassi õpilase Mariana Rudometovi arvates võtsid sportlased meid väga soojalt ja rõõmsalt vastu.

Gerly Hermann ja Helena Jaansalu
Kuuste Kooli õpetajad

Kino maale
EelmineEsimest korda tunnustati Kambja valla spordivaldkonna parimaid
JärgmineVallavalitsuse istungilt 22.02.2024