Tartu Rattamatkade suvine sari saab kümne aastaseks

274
Osalemine Tartu Rattamatkade sarjas on tasuta. Pilt: Tartu Rattamatkad

2024. aasta aprilli teises pooles algab Tartu Rattamatkade (TRM) kümnes hooaeg ja nagu varasemalt, keskendutakse ka sel aastal liikumisharrastuse propageerimisele ning põnevate seikluste otsimisele.

Eeloleval kevadel ja suvel on matkasarja läbivaks teemaks kultuur, sest 2024 on nimetatud kultuurilise mitmekesisuse aastaks. Liikumisaasta aga jätkub endiselt. Sihtkohtade nimekirjast leiame muuseume, kultuuriväravaid, kultuurihälle, toidukultuuri ja ehituskultuuri näiteid ning kultuuriloolisi kohti. Ka kehakultuur ja liikluskultuur liiguvad osalejatega endiselt kaasas.

Matkasarja kandvaks ideeks on põhimõte, et rattaga kodukandi avastamine on huvitav, lisaks ka sportlik ja perekeskne harrastus.

Matkadest osavõtu registreerimine toimub TRM kodulehel www.tarturattamatkad.ee. Matkade sihtpunkte saab külastada kahe nädala jooksul. Igal matkal osalemise registreerimiseks peab teadma vastust kontrollküsimusele, mis kinnitab osalemist. Kontrollküsimused esitatakse vahetult enne matka algust Tartu Kultuuriaknas, sarja kodulehel ja Facebookis ning neile leiab vastuse matka sihtkohast.

Jalgrattaga matkamine on lihtne – kõik osalejad alustavad oma retke oma kodust endale sobival ajal. Marsruut, matkaseltskond ja tempo valitakse endale meelepärane. Iseseisvalt võetakse ka vastutus liiklusohutuse eest.

Igal matkal osalenute vahel loositakse välja meeneid. Kooliõpilastele vahel jagatakse eraldi auhindasid. Hooaja lõpus loositakse aktiivsemate osalejate vahel välja jalgratas – nii on see olnud juba viimased kuus aastat.Rattamatkade sarja toetab Tartu Linnavalitsus ja Tartumaa Spordiliit.
Liikumisharrastus liidab!

Lisainfo: Raimo Ronimois, MTÜ Tartu Rattamatkad, 504 5168, tarturattamatkad@gmail.com

Tartu rattamatkade 10. hooaeg

 

Kino maale
EelmineEesti Põllumajandusmuuseumis avaneb näitus isetegemisest ja leidlikkusest
JärgmineTaastus Tartu ja Helsingi vaheline lennuühendus