Võimlejate kevadised nädalavahetused mööduvad võistlustel

134
Võimlemis- ja tantsufestivalil VõTaFe koondkavas osales ligi 40 klubi võimlejat. Foto: Võimlemisklubi Ülenurme

Kevadhooaeg on võimlejatel alati üks tihedamaid aegu, kuna praktiliselt igal nädalavahetusel toimuvad erinevad võistlused nii Tallinnas kui ka Tartus. Märtsikuus osalesid Ülenurme võimlejad kolmel võimlemisvõistlusel ning ühel võimlemisfestivalil.

Neolife Cup võistlusel astusid võistlustulle individuaalkavadega kokku 20 Ülenurme võimlemisklubi iluvõimlejat. Foto: Võimlemisklubi Ülenurme

Märtsikuu esimene võistlus oli Neolife Cup, mis toimus Tartus ning kus astusid võistlustulle iluvõimlejad individuaalkavadega. Võimlemisklubist Ülenurme osalesid kokku 20 iluvõimlejat sünniaastatega 2012–2017. Väiksemate võimlejate seas saavutasid esikoha Hanna Maria Kriisa (2017C) ja Reti-Marii Võsoberg (2015C). Vanematest võimlejatest võitsid esikoha Linda Vendt (2014B) ja Siisi Johanna Puusalu (2012C). Kokku lõpetas võistluse pjedestaalil lausa 10 tüdrukut, kes läksid koju kuld-, hõbe- või pronksmedaliga.

Team Hera saavutas ESS Kalevi lahtistel meistrivõistlustel esimese koha. Foto: Võimlemisklubi Ülenurme

ESS Kalevi lahtised meistrivõistlused toimusid aga rühmvõimlejatele ning osaleda oli võimalik nii vaba- kui ka vahendikavadega. Päeva esimeses pooles võistles miniklass noorem rühm Team Hera vabakavaga ning saavutas kindla eduga esimese koha Pärnu VK Rüht ja VK Janika Tallinna rühmade ees. Ülenurme noorteklassi jaoks oli tegemist esimese võistlusega vanemas vanusegrupis ning lisaks uhiuue kurikakavaga. Uus vahendikava on tehniliselt väga keeruline ning ka võistlusel tulid sisse mõned vead, kuid sellele vaatamata saavutas rühm noorteklass A-grupis vahendikavades esimese koha.

Ülenurme noorteklass saavutas ESS Kalevi lahtistel meistrivõistlustel A-grupis vahendikavades esimese koha. Foto: Võimlemisklubi Ülenurme

Kuu lõpetasime traditsioonilise Rütmika kevadturniiriga, kus võistlesid nii rühm- kui ka iluvõimlejad. Ülenurme rühmadest oli esindatud miniklass noorem rühm Team Hera, kes saavutas vabakavas taaskord tugeva esimese koha. Rühma treenivad Kristel Võsoberg ja Margot Võsokov. Lisaks võistlesid iluvõimlejad sünniaastaga 2012–2017 ning 21 Ülenurme iluvõimleja seast tulid esikolmikusse 8 võimlejat.

Lisaks võistluskavadele, võtsime ette võimlemis- ja tantsufestivali VõTaFe, mida korraldas Tallinnas VK Piruett. Festivalil osalesime koondkavaga nimega „Maa“. Kavas osales ligi 40 võimlejat: Ülenurme noorte- ja lasteklass, VK Rütmika rühm Kassikäpad ning soolodes VK Rütmika iluvõimleja Angelina Maria Kukk ja VK Ülenurme treener Augustiine Tamme. Ülenurme koondkava „Maa“ pälvis festivalil eripreemia „originaalsus ja julgus kogu tervikus“. Festivali raames toimus ka improvoor, kus valiti välja vanusegruppide parimad tantsijad. Vanusegrupis 7–10 aastat said lõppvooru lasteklassi võimlejad Johanna Maria Meho ja Kadri Podekrat. 11–14 aastaste kategooria võitis noorteklassi võimleja Roberta Anette Annuk.

Margot Võsokov
Võimlemisklubi Ülenurme juht ja treener

Kino maale
EelmineSotsiaalkindlustusamet kutsub pensionäre vaatama üle maksuvaba tulu kasutust pärast pensioni tõusu
JärgmineKool Tõrvandis võtab tööle koolirestorani kokk-juhataja