Teeme Ära talgupäev toimub 4. mail

140

Talgupäeva meeskond kutsub taas kõiki inimesi, kogukondi, ühendusi, asutusi ja ettevõtteid üle Eesti korraldama 4. mail 2024 ühiselt talguid.

Tänavu pööratakse koostöös Päästeametiga tähelepanu kodukandi veekogude ohutusele, et aidata ennetada traagilisi veeõnnetusi. Rohelise kooli programmiga koos hoogustatakse elurikaste õppeaedade rajamist lasteaedadesse ja koolidesse. Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 ja Eesti kultuuririkkuse aasta raames on aga tähelepanu all talgukultuuri väärtustamine ning kultuurielamuste toomine igasse kogukonda ja talgupaika.

Talgujuhile

Registreerige enda korraldatav talgu talgud.teemeara.ee/login, kehtib endine kasutajanimi (e-posti aadress) ja salasõna, „uued“ talgujuhid saavad samas kohas kasutajaks registreerida.
Pärast talgu registreerimist edastatakse levitamiseks päevakohane kuulutus.
Koristustalguid planeerides, rääkige eelnevalt kindlasti maa- või objektiomanikuga. Korraldada tuleb ka prügi äravedu.
Tutvuge talgulehel olevate kasulike nõuannetega.

Talgulisele

Endale meelepärase talgu leiab tegevuste, maakondade ja omavalitsuste järgi valides: talgud.teemeara.ee/events
Registreerida tuleb enda osalemine, siis on osaleja kindlustatud tegevuse, töövahendite ja talgutoiduga. Registreeritud osaleja nime näeb vaid talgujuht.

Tänavu toimuvat Teeme Ära talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Toetajate ja partneritena löövad kaasa Siseministeerium, Päästeamet, Sigrid Rausing Trust, Dentsu, Bauhof, Nordic Hotel Forum, Tartu loodusmaja, Rohelise kooli programm, Kultuuriministeerium, Sihtasutus Tartu 2024 jt.

Palju vajalikke nõuandeid ja soovitusi leiab teemeara.ee.
Küsimuste tekkides saab küsida abi maakonna koordinaatorilt või helistades talgupäeva infotelefonile 5565 7626.

Lisainfo: Külli Pann Teeme Ära talgupäeva Tartumaa koordinaator, 5646 2692, kylli@kodukanttartumaa.ee

Kambja Vallavalitsus toetab 4. mail Teeme Ära talgupäeval osalejaid avalikelt haljasaladelt kokku kogutud jäätmete jäätmejaama toimetamisega. Samuti oleme valmis talgulisi varustama kinnaste ja prügikottidega. Palume talgute projektijuhtidel vajaminevast abist ja jäätmete kokkukogumise kohtadest teada anda Kambja valla jäätmespetsialistile Eva-Mai Männistele, 5919 3320, eva-mai.manniste@kambja.ee.

Kino maale
EelmineJudoka Kambja vallast võitis EK-etapil Poolas hõbeda
JärgmineVallavalitsuse istungilt 10.04.2024