LC Ülenurme annetas 3800 eurot lastekliinikule virtuaalreaalsuse seadmete ostuks

68
LC Ülenurme väike delegatsioon Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikus andis 21.03.2024 pidulikult üle heategevusliku oksjoni tulu. Foto: LC Ülenurme

LC Ülenurmel oli 9. märtsil au korraldada ERMis Lions Gala, kuhu tulid kokku lionid üle Eesti. Kokku osales galal 346 lionit ja leedit, lisaks kaugemaid külalisi nii Soomest, Saksamaalt kui ka Prantsusmaalt. Galal esinesid ansambel Popsid koos Lauri Liiviga, Vanemuise balletikooli õpilased ning üllatusesinejana astus lavale Haaslava Meeskoori Väike Punt koos Lions kuberneri ja LC Ülenurme liikme Tõnu Muruga. Õhtut juhtis Andres Dvinjaninov.
Galal tunnustati parimaid lioneid nende panuse eest heategevusse ning lions liikumisse ning traditsiooniliselt viidi läbi ka heategevusoksjon, kuhu olid oma maalid annetanud Ülenurme kunstnikud Piret Jürgenson ja Avo Kuusik. Maalidel oli kujutatud vastavalt Tartu vaade ning Otepää loodus. Heategevusoksjon sai kiiresti hoo sisse ning mõlemad maalid leidsid kiiresti endale uued omanikud, kokku oli heategevusliku oksjoni tulu 3800 eurot.
Eelnevalt olime kokku leppinud SA TÜK lastekliinikuga, et saadud tulu läheb Sedakit seadmete ostuks, mis on oma olemuselt ebameeldivate protseduuride ajal tähelepanu juhtimist võimaldavad seadmed, mis teevad protseduurid nende kasutajatele oluliselt talutavamaks ning vähendavad ärevust. Siiski pole siinkohal tegemist tavaliste virtuaalreaalsuse prillidega, kuna nõuded antud lahendusele on oluliselt erinevad kodukasutuse seadmetest, s.o ka need seadmed on meditsiinilised seadmed. Vaata ka: oncomfort.com/sedakit-solution.
21. märtsil jõudis kätte päev, mil LC Ülenurme väike delegatsioon külastas lastekliinikut, tutvus selle tänapäevaste oludega uues korpuses ning andsime raha kliinikule pidulikult üle. Soovijad said ka ise proovida, kuidas antud seade toimib. Lastekliiniku juht dr Tuuli Metsvaht avaldas soovi soetada vähemalt 7 sellist komplekti (ühe komplekti hind on ca 2500 eurot), LC Ülenurme annetatud raha võimaldab neist soetada esimesed komplektid.
LC Ülenurme on asutatud aastal 2002 Ülenurme valla aktiivsete meeste poolt, et kohapeal meie kogukonda panustada seal, kus seda vaja on. Nagu ütles asutajaliige, vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev: „…meie riik ja kodanikud on jõudnud sinna, et ei pea alati kõike võtma – on aeg ka anda!“
Klubil on 20 aktiivset liiget, kõik seotud Kambja vallaga. Kokku saadakse korra kuus, igal teisel esmaspäeval Tõrvandis.
Läbi aastate on heategevuslikult tehtud erinevaid toetusi – paljulapselistele peredele tagatud koolitoit, paigaldatud spordiväljakuid, pinke, aidatud aktiivset last proteeside soetamisel, toetatud laskesportlasi jne. Läbi aastate on ka pidevalt toetatud Maarja Küla nende tegemistes, viimastel aastatel koostöös MC Royal Ridersiga.
Vastupidiselt levinud eksiarvamusele paljude inimeste seas ei ole lionid alati eelkõige varakad inimesed, kuigi ehk on mõni varakas ka meie seas. Asi, mis lioneid aga alati iseloomustab, on aktiivsus ja tahe midagi korda saata!
Kui sa tunned, et sooviksid ka Ülenurme Lions klubiga liituda, siis võta ühendust ning tule tutvu meie tegemistega klubi koosolekutel. Vaata lisaks: lions.ee.

Martin Joandi
LC Ülenurme president 2023/2024

Kino maale
EelmineMärka ohtu: algav kevadhooaeg toob endaga kaasa mürgistused taimekaitsevahenditest
JärgmineEesti ja Soome noored arutlesid nutisõltuvuse ning maaelu plusside ja miinuste üle