Mudilaste etluskonkursil toodi esile kaunis eesti keel

92

25. aprillil 2024. aastal toimus Melliste Koolis üheteistkümnendat korda etluskonkurss „Eesti keele kaunis kõla“. Konkursi eesmärk oli esile tuua läbi luule kaunis eesti keel ja väärtustada ka õpetajaid, kes ilusat eesti keelt mudilastele igapäevaselt õpetavad.
Konkursist võttis osa 21 Tartumaa lasteaedade mudilast vanuses 5–7 aastat. Kõlasid luuletused Eestimaast, kodust, emast, isast, kodutöödest, elust. Kõik esinejad pälvisid tugeva aplausi ja igaüks sai endale pulgakommi ning tänukirja, milledelt leidis oma esitatud luuletuse. Vahepausi ajal said lapsed mängida Bingot, mille peaauhinnaks oli lastekirjanik Anneli Jaegeri raamat „Vigurike mõtlusmatk“.
Laste esinemist hindas žürii, kes pidi välja selgitama parimatest parimad. Valiti välja kolm tublimat luuletuse lugejat mõlemast vanuserühmast ning anti välja ka eripreemiad julguse, ilmekuse, loomulikkuse, teatraalsuse jne eest. Žürii liikmeteks olid sel aastal Tartumaa rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg-Longhurst, Võõpste raamatukogu juhataja Tiina Arike, lastekirjanik ja beebikooli juhendaja Anneli Jaeger ning eripedagoog ja õpetaja Anneli Sims.
Kambja Lasteaeda Mesimummi esindasid sel aastal Emilie Cremona Oravakeste rühmast, kes esitas luuletuse „Tammetõru“, autoriks Ellen Niit. Juhendajaks oli õpetaja Kersti Kiisel. 6-aastane Emilie pälvis eripreemia luuletuse kavala esituse eest.
Teiseks esindajaks oli 7-aastane Inge Nevvonen Rõõmulindude rühmast Urve Tinnuri luuletusega „Okasroosike“, juhendajaks õpetaja Anneli Bärlund.
Täname kõiki ürituse korraldajaid, osavõtjaid ja žürii liikmeid lootuses, et selline kaunis traditsioon jätkub veel aastakümneid!

Anneli Bärlund
Kambja Lasteaed Mesimumm Rõõmulindude rühma juhtivõpetaja

Kino maale
EelmineTõrvandis ja Kambjas said kokku laadahuvilised
JärgmineSillaotsa Koolis toimus Tartumaa robootika mängupäev „Kosmos“