Kambja kooli targad ja osavad said tunda võidurõõmu

921

Kambja kooli teise klassi õpilaste esindus saavutas esikoha maakondlikul võistlusmängul „Targad ja osavad“, mille korraldajaks jaanuari lõpul oli Puhja kool kui mullune võitja.

Populaarse ja osalejaterohke võistlusmängu sisu oli sel aastal osavalt seostatud Eesti laulu- ja tantsupidude traditsiooniga. Kambja kooli kolmeliikmelisse võistkonda kuulusid Agatha Teesaar, Hendri Liukonen ja Sander Näkk.

„Esimeses loovülesandes pidime joonistama plakati, mis tutvustab meie kooli laulupeol,“ meenutas edukas võistleja Agatha Teesaar. „Seejärel kirjutasime tugisõnade abil luuletuse. Koostada tuli 8 kuni 10 rea ning kahe salmiga luuletus laulu- ja tantsupidude teemal. Kuulasime ka katkendeid noorte laulupeol kõlanud lauludest. Meil tuli tabelisse märkida laul, mida kuulsime. Neli laulu olid tabelis üleliigsed. Meile anti ka nuputamisülesandeid. Lahendasime sudokut ja tekstülesandeid. Otsisime sõnarägastikust ka sõnu dirigent, minu arm, Ernesaks, hümn, ühendkoor, rahvariided, laulukaar, rongkäik, koit, laulupeotuli, üldlaulupidu.“

Agatha Teesaare meenutusest selgus, et mõnedele küsimustele tuli vastata mängulises nutikeskkonnas Kahoot. Võistlusliku kokkusaamise lõpetas aga mänguline jõuproov spordisaalis. „Me olime spordis väga osavad,“ kiidab Agatha Teesaar oma võistkonnakaaslasi Hendrit ja Sanderit.

Tänavu on Kambja kooli teise aasta õpilaste klassiõpetajaks armastatud ja hinnatud koolmeister Mare Paidra, kes eelmisel sügisel hakkas juhendama ka huviringi, millega kutsuti liituma lapsi, kes püüavad sirguda tarkadeks ja osavateks.

Tartumaa teise klassi õpilaste tarkust ja osavust proovile paneva võistlusmängu algatas aastate eest toonane Kambja kooli klassiõpetaja Meeri Talv.

TOIVO ÄRTIS

Kino maale
EelmineEsimesed võistlused Reola krossihallis edukalt läbi viidud
JärgmineKuidas ma esimest korda Prantsusmaal käisin