Gümnaasiumi draamaringid Mitteteatrite Festivalil

610

28.-29. märtsil toimus Elvas XIII Mitteteatrite Festival. Ülenurme kooli draamaringid võtsid festivalist osa juba kolmandat aastat järjest.

Kahel päeval oli žüriil võimalus näha üle 30 lavastuse. Ülenurme gümnaasiumi algklasside (4.-5. klass) ja põhikooli (6.-7. klass) näitetrupp olid samuti esinejate hulgas. Nooremad astusid üles Anni Õnnelaidi näidendiga „Kuldne valitsejanna“ ning vanemad ühisloominguga „Kohtupäev“, mis on tänapäeva versioonis jätk Grimmide loole „Seitse kitsetalle“. Silmapaistva rolli eest said kiidukirjad Jan Erik Hermann, Kristel Altsaar, Gritt Kumari ning Lisette Tammsalu.

MERLIN PONNA,
draamaringide juhendaja

Me käisime 29. märtsil põhikooli draamaringiga Mitteteatrite Festivalil Elvas. Kogemus oli väga tore ja lahe, eriti sellepärast, et see oli meist enamiku jaoks esimene korraliku valgusega ja suurem lava, kus oleme esinenud. Enne seda oleme praeguses koosseisus esinenud vaid oma kooli laval.

Kuna esinesime esimese bloki viimase grupina, siis jõudsine päris korralikult närveerida. Mõni sekund enne lavale astumist hakkasid käed ja põlved värisema. Mina ise kartsin kõige rohkem seda, et kellelgi läheb mõni lause meelest ära, aga õnneks seda ei juhtunud. Ja õnneks, kui lavale inimeste ette astusin, läks kõik see närv ära ja tekkis selline uhke tunne. Ja lava pealt maha tulles oli ka väga hea tunne.

Järgmisel aastal tahaks seal kindlasti uuesti osaleda. Festivalilt sain kaasa veel ühe uue ning toreda lavakogemuse ja kiidukirja särava rolli eest.

LISETTE TAMMSALU,
ÜG põhikooli draamaringi liige

Ma olen käinud Mitteteatrite Festivalil nüüdseks juba kaks korda. Eelmine kord oli väga tore, kuid seekordne festival oli mega! Meid on draamaringi grupis ainult viis, aga kuna me kõik saame väga hästi läbi, on lausa lust esineda.

Bussiga Elvasse sõites tegi algklasside näitering enda teksti veel kord läbi ja kui nemad lõpetasid, kordasime ka meie oma teksti üle. Väike närv oli sees, kuid teadsin, et see esinemine tuleb väga äge. Esinesime festivali teisel päeval, kus peamiselt esinesid vanemad rühmad. Teiste esinemisi vaadates oli tunne, nagu meie tükk oleks vähem äge või lihtsalt jääb teistele alla, kuid nüüd tagasi mõeldes olen väga rahul, ehkki ilmekust oleks võinud olla rohkem. Kuid üldiselt oli kõik super. Ja peab tunnistama, et uhke tunne oli seal lava peal seista ja esineda. Jälle üks suurepärane mälestus juures.

NELLE-ANN VARE,
ÜG põhikooli draamaringi liige

Kino maale
EelmineProjektinädalal karjääriteemadel
JärgmineÕdus õhtu valla isetegevuslastega