Ülenurme õpilased ERMis teadusfestivalil

1329
Pildil vasakult Christina Kangro ja Kristen Orin Foto: Ada Tamme

16.-17. aprillil toimus ERMis õpilaste teadusfestival, kuhu oli välja valitud 100 parimat tööd üle Eesti. Taas oli esindatud ka Ülenurme gümnaasium ning taas oli tegu silmapaistva tööga.

Kooli esindasid 12. klassi õpilased Kristen Orin ja Christina Kangro, kelle töö juhendajaks oli õpetaja Ada Tamme. Nende töö uuris Ülenurme gümnaasiumi III kooliastme ja gümnaasiumi õpilaste hoiakuid Eesti pagulaste suhtes. Taheti teada, milline on suhtumine ja kuidas seda põhjendatakse ning kuidas see on seotud soo ja vanusega. Tulemustes selgus, et õpilaste suhtumine oli valdavalt erapooletu, mida põhjendati positiivsete ja negatiivsete aspektide võrdse arvuga või sellega, et ei teatud teemast piisavalt, et seisukohta võtta. Nooremad olid negatiivsemalt meelestatud kui vanemad ja tüdrukud tolerantsemad kui poisid.

Kahepäevasel festivalil jagati riiklikke preemiaid. Lisaks said oma lemmiku valida nii publik kui ka erinevad ministeeriumid. Kristeni ja Christina töö jäi silma siseministeeriumile, kes andis tüdrukutele endanimelise eripreemia. Õnnitleme Kristenit ja Christinat ning täname õpetaja Ada Tammet!

MERLIN PONNA,
ÜG projekti- ja arendusjuht

Kino maale
EelmineÕdus õhtu valla isetegevuslastega
JärgmineAbiturientidele kõlises koolikell viimast korda