Ilusat uut kooliaastat!

1208
Ülenurme koolimaja

Esimene september on alati oodatud ja põnevust täis. Kaua oodatud ja eriline on aga see päev esimest kooliteed alustavale 117 õpilasele viies Ülenurme gümnaasiumi esimeses klassis. Teid ootavad ja on koos teiega samuti põnevil teie esimene õpetaja Krista Prušinskaja (1.a), Raili Avastu (1.b), Kristel Ennula (1.c), Maris Annusver (1.d) ja Merilin Reede (1.e). Et vanemad saaksid osaleda lapse jaoks nii tähtsal üritusel, toimub pühapäeval, 1. septembril kaks aktust esimestele klassidele – kell 10.00 1.a ja 1.b klass ning kell 12.00 1.c, 1.d ja 1.e klass.

Esimese klassi õpilased saavad koos aabitsaga Ülenurme gümnaasiumi tekli. Püüdleme selle poole, et meie õpilased kannaksid koolivormi või vähemalt mõnda koolivormi elementi. Oma kooli vorm rõhutab õpilaste olulisust oma kooli jaoks ja samas süvendab koolipere ühtekuuluvustunnet.

Tänapäeval nii tarvilise ja justkui möödapääsmatu arvutiõpetusega alustame juba 1. klassis, kuna kõikides klassides on olemas puutetundlikud SMART-tahvlid ja kriidivabad valged tahvlid.

Gümnaasiumiteed alustab Ülenurmel 68 õpilast, klassijuhatajateks Karin Peda (10.a) ja Evelyn Kostabi (10.b). Vastuvõtukatsed 10. klassi olid esmakordselt elektroonilised, katsete ülesanded koostasid meie kooli tublid õpetajad. Konkurss 10. klassi oli suur ja klassiruumide puudus ei võimaldunud paraku mõeldagi veel ka kolmanda klassi avamisele… Kokku on gümnaasiumiastmes 166 õpilast. Kevadel lõpetasid Ülenurme gümnaasiumi kuldmedaliga Kristin Tamberg, Krislin Sarap ja Melissa Melder, hõbemedaliga lõpetas Kristen Orin.

Viimasel kuuel aastal on meil olnud aastase õppeajaga vahetusõpilased Saksamaalt, Jaapanist, Argentiinast ja Taist, kes on hästi omandanud eesti keele. Sellel õppeaastal on meil uus vahetusõpilane Naho Kuki Jaapanist, kes asub õppima 11. klassis.

Sellel õppeaastal tähistame Ülenurme gümnaasiumi 35. sünnipäeva. Vilistlastele mõeldud üritused toimuvad enne sügisvaheaega 19. oktoobril. Kui 1. septembril 1984. aastal avati Ülenurmel uus ja uhke koolimaja 350 õpilasele, siis nüüd õpib meie koolis 1068 õpilast ja töötab 70 õpetajat. Kooli kasv on olnud kolmekordne.

Kasvav kool vajab pidevalt uusi õpetajaid. Tänavu alustavad Ülenurmel tööd noored õpetajad Tjorven Siiboja eesti keele ja kirjanduse õpetajana, Getriin Ess klassiõpetajana ja Seidi Ipsberg abiõpetajana.

Eelmisel õppeaastal alustasime õpilaste toetamist ja nõustamist karjääri planeerimisel ning uurimistööde kirjutamisel, mis õnnestus hästi ja õigustas ennast. Ka sellel aastal jätkab õpilasnõustamisega meie ajaloo- ja filosoofiaõpetaja Ada Tamme.

Eelmisest õppeaastast on koolis kasutusel kiibiga plastikõpilaspiletid, mis kehtivad kolm aastat. Õppuritel on vaja vaid lisada õpilaspiletile uue õppeaasta kleebis, mille saab koolis klassijuhataja käest.

Kindlasti on algaval õppeaastalgi koolis uut ja huvitavat avastamist. Kolmanda korruse fuajeest on eraldatud klaasseintega koolipinkidest vaba klassiruum digi- ja meeskonnatöö läbiviimiseks. Kokkuleppele oleme jõudnud meie naabri Eesti Põllumajandusmuuseumiga, kelle meistrid viivad oma töötubades läbi tööõpetuse tunnid 9. klassi õpilastele.

Soovin kooli juhtkonna nimel kõigile õpilastele, õpetajatele, lapsevanematele ja koostööpartneritele edukat koostööd ja head algavat kooliaastat!

OLEV SALUVEER,
Ülenurme gümnaasiumi direktor

 

Koolivaheajad 2019/2020. õppeaastal Ülenurme gümnaasiumis

2019/2020. õppeaastal on viis koolivaheaega:

  • sügisvaheaeg 21. – 27. oktoober;
  • jõuluvaheaeg 23. detsember 2019 – 5. jaanuar 2020;
  • talvevaheaeg 24. veebruar – 1. märts;
  • kevadvaheaeg (v.a 12. klass) 20. – 26. aprill;
  • suvevaheaeg (v.a lõpuklassid) 10. juuni – 31. august 2020.

 

Kino maale
EelmineRanitsatoetus 1. klassi õpilastele
JärgminePihlamarjad on punased ja algab uus kooliaasta