Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK), strateegia „Eesti 2035“ ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ühine videokonkurssi eesmärk ärgitada noori mõtlema Eesti tulevikuvisioonist.

Uuel Euroopa Liidu eelarveperioodil 2021-2027 toetatakse Eestit suurusjärgus 3 miljardi euroga, videokonkurss küsib: „Mida teeksid Eesti heaks 3 miljardi euroga?“

„Kampaania eesmärk on panna noored mõtlema, mida Eesti on juba ära teinud ning mida saab lähitulevikus korda saata eurotoetuste abiga. Kuna uus toetuste periood on seotud riigi pikaajalise strateegia „Eesti 2035” planeerimisega, siis küsime noortelt, kuidas teha või mida muuta selleks, et Eesti oleks ka kahekümne aasta pärast parim paik elamiseks, õppimiseks ja töötamiseks. Me peame endilt juba täna küsima, millises Eestis soovime elada 15, 25 ja isegi 35 aasta pärast, kuhu suunas näevad tänased noored meie riiki liikumas?,“ ütles RTK kommunikatsioonispetsialist Brit Kerbo.

Videokonkursil osalemiseks tuleb kuni 1. oktoobrini luua lühivideo, mis on kuni 2 minutit pikk. Konkurss on mõeldud noortele vanuses 16-25. Osaleda võib üksi või kuni 3-liikmeliste tiimidena. Konkursi viis paremat selgitatakse välja Facebooki lehel Eurotoetus enim laike saanud tulemuste põhjal. Viie parima hulgast valib žürii välja esikolmiku ning ka peavõitja. Žürii moodustavad kampaania partnerid. Võitja kuulutatakse välja 10.10.2019.

Kampaania info ja reeglid www.tulevikutegijad.ee

Eurotoetus Facebook: https://www.facebook.com/eurotoetusEE/?ref=bookmarks

Kampaania partnerid on Riigi Tugiteenuste Keskus, Riigikantselei ja Rahandusministeerium strateegia „Eesti 2035“ raames ja Euroopa Komisjoni Eesti esindus. Kampaaniat rahastatakse Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondidest.

Kino maale
EelmineEuroopa kultuuripealinnaks 2024 valiti Tartu
JärgmineÕppeaasta avaaktused