Tegus ja toimekas Laululind

1239
Naisrühm Laululind ja juhendaja Indrek Varik. Foto: Naisrühm Laululind

Kambja valla Laululinnu lasteaia naisrühm Laululind pääses valitud N2 naisrühmade hulka, keda paluti osalema XX tantsupeole. Kuigi peole saamise nimel on vaeva nähtud ja trenni tehtud terve aasta, oli siiski viimase hetkeni kõigil naisrühma liikmetel kahtlus ja hirmujudin hinges – äkki me siiski ei ole piisavalt head ja äkki ikka ei saagi? Tahtmine oli aga nii suur, et küllap see paistis ka ettetantsimistel silma.

Nagu tuhanded teised välja valitud tantsijad, alustasime ka meie varavalges oma teekonda Tallinnasse. Vastavalt naisrühma Laululind esindaja ja Kambja vallavanema Aivar Aleksejevi kokkuleppele andis Kambja vallavalitsus naisrühma Laululind kasutusse XXVII laulu- ja XX tantsupeol “Minu arm” osalemiseks valla bussi. Oma liiklusvahendi kasutamine võimaldadas kiiret ühendust proovi, esinemispaikade ja majutuse vahel ja jätta enam aega puhkamiseks pärast pikki proovipäevi.

Kuna enne suurt tantsupidu tuli juba alates pühapäeva pärastlõunast ettevalmistavaid trenne teha, mõeldi rühmas varakult mitme ühtse trennisärgi soetamisele. Erinevate variantide kaalumisel jõuti Pardiralli annetusena müüdavate särkideni, mis on erksavärvilised ning mille kujundus – rinnal reastuvad pardid sõnadega „ja mina ka“ on noorusliku sõnumiga ja haakuvad Laululinnu rühma nimetusega. Vaatamata sellele, et part pole just suurem asi laulind, otsustas naisrühm toetada Pardirallit ning vähihaigete laste ravi ja sellega kaasnevaid tugiteenuseid soetades kogu rühmale sobivad fuksia tooni särgid. Naisrühma Laululind liige ja Eesti vähihaigete laste vanemate liidu esinaine Kaili Lellep pakkus idee välja ja loomulikult toetas naisrühma ühist otsust, kuna igasugune toetus vähihaihaigetele lastele on alati kasulikult tehtud kulutus.

Kohati 10-12-tunnised proovipäevad Tallinnas olid pingelised ja väsitavad, kuid samas lõbusad ning ühteliitvad. Need tüütud palava päikese käes ootamised ja kujundites seismised proovide ajal on aga kohe unustatud, kui sa tantsid koos tuhandetega „Tuljakut“ ja publiku aplausi ajal tahab rind uhkusest lõhkeda. See hetk ja tunne, et oleme ühiselt teinud midagi suurt ja ilusat!

Rongkäik, mis algas Tallinnas Roosikrantsi tänavalt ja kulmineerus Tallinna lauluväljakul, oli täis tantsu, laulu ja rõõmuhõiskeid. Tantsupeonädala lõppedes olime väsinud, õnnelikud ja endaga rahul, et olime saanud osa millestki nii suurest ja võimsast. See „Minu arm” jääb kauaks meelde!

Meie tegemistega saate kursis olla jälgides meid Facebooki´s.

NAISRÜHM LAULULIND

Kino maale
EelmineLaulupeorongkäigus marsiti Ülenurme rivitrummide rütmis
JärgmineMillest saab alguse laulupidu?