Kambja mesimummide õppeaasta algas liiklusvankri avamisega

862
Lapsed õpivad liiklemist mängides. Foto: Margit Saluotsa

Liikluskasvatus on üks olulistest teemadest lasteaia elus. Kuidas hakkama saada siis, kui lapsel ema-isa kõrval ei ole? Rühmaga ühiseid liikumisi tänaval ja teede ületamisi tuleb ikka ette. Kuidas seda kõike teha veel mängulisemaks, et laps omandaks neid oskusi mängu abil ja igapäevase lasteaia eluga seotult?

Ühe võimalusena selleks leidis Kambja lasteaed Mesimumm koostöö maanteeameti ja Kambja kooliga, mille tulemusel valmis lasteaia õuealale imeline liiklusvanker, mille sisuks on erinevad liiklusmärgid ja teemärgistuskoonused. Elevust oli palju juba siis, kui vanker meie õuele toodi – ümber vankri oli tõeline mesimummuparv! Enne uue õppeaasta algust ilmusid lasteaia õuealal olevale asfaldile ka nooled, mida mööda saab kenasti liikuda ja liikumissuundi õppida.

2. septembril avatigi uus õppeaasta ja samuti ka põnevust pakkunud liiklusvanker. Nüüdsest on lasteaia õuealal liiklusmärgid, jalakäijate ja jalgratturite saginat saab iga päev näha ja kuulda. Kellel parasjagu liikumisvahendit pole, saab kiirusemõõtja olla ning kihutajaid korrale kutsuda.

MARGIT SALUOTSA,
Kambja lasteaia Mesimumm juhtivõpetaja

Kino maale
EelmineTarkusepäev Soinaste lasteaias Laululind
JärgmineTasuliste bussiliinide sõiduplaanid muutuvad