Kuuste koolis tervitati uut õppeaastat

2210
Kuuste kooli 1. klass ja klassijuhataja Merike Villemson. Foto: Marju Orion

Kuuste koolis algas 254. õppeaasta teadmiste päeval, 1. septembril. Kuigi oli pühapäev ja ilmgi rohkem kesksuve nägu, koguneti pidulikult kooli saali, et ühiselt tööaastale hoog sisse lükata.

Erinevalt luuleridadest, mis lubavad, et kõik on uus septembrikuus, kohtusid kooli juurde tõttajad juba kevadest tuttavate turvatarade ja ehitajate soojakuga. Direktriss Lenne Ojametski tõdes aktusekõnes, et suured remonditööd on koolielu omamoodi peapeale pööranud. Ta tänas kooliperet ja lapsevanemaid kannatliku meele eest ja rõhutas, et hoolimata ajutistest ebamugavustest on kõigil hinges magus ootus, mõeldes kaunile ja korras majale paari aasta pärast. Tänusõnadeta ei jäänud ka Kambja vallavalitsus, kes kauaoodatud töödega hoogsalt alustas.

Kooliaasta algus oli meil väga rõõmus, kuna õpilaspere read täienesid üheteistkümne särasilmse tüdruku-poisiga, kelle esimeseks õpetajaks sai Merike Villemson. Direktor ja õppealajuhataja ulatasid värsketele koolijütsidele aabitsa ja lillekimbu ning soovisid neile toimekat, kuid rõõmupakkuvat kooliteed.

Õnnestumisi uuel tähtsal eluetapil soovisid oma endistele hoolealustele lasteaiaõpetajad Terje Kink ja Anneli Veski ning Vana-Kuuste naisseltsilt sai iga koolitee alustaja asjakohase kingituse – käsitööna valminud tarkuse sümboli öökulli.

Meeldivaks traditsiooniks on kujunenud koolirahu lepingu sõlmimine, mis sai sel aastal lausa kolme osapoole kinnituse. Koolipere sõbralikke ja vastastikku lugupidavaid suhted tagava kokkuleppe allkirjastasid õpilasesinduse president Triinu Alliksaar, koolijuht Lenne Ojamets ning õppealajuhataja Ene Rooma.

Kambja vallavalitsuse poolt võttis sõna haridusnõunik Maia Uibo, kes mõistis laste hinges valitsevat segadust: ilmad on ju südasuviselt palavad ja päikeselised, kuidas see kooliaeg küll nii ootamatult kätte jõudis. Siiski soovitas ta märgata punetavaid pihlamarju ja peenardel õitsvaid astreid, mis peaks ka kõige tõrksamad mõtted õppetöö radadele juhtima, ning soovis kooliperele edukat ja põnevat uut kooliaastat.

Koolirahuleping saab algkirjad. Foto: Marju Orion

Sellest sügisest on meie koolis uus vahva ettevõtmine, millega loodetakse kõige noorematel õppuritel aidata kooliellu paremini ja valutumalt sisse elada. Nimelt teatasid lõpuklassi õpilased ja klassijuhataja Mart Kimmel oma tervituses, et loovad noorimate kolleegidega toetava ja abistava suhte ehk teisisõnu hakkavad neile mentoriteks.

Muusikaõpetaja Sirle Lorvi sai kauni lillekimbu ja südamliku kallistuse laulutüdrukutelt, kes sedaviisi väljendasid tänutunnet oma juhendajale nõudliku ja innustava suhtumise eest, mis neiud Tallinnasse juubelilaulupeole viis.

Meie aednik Anne Palumets kiitis tublisid suvise aiatöö ehk kooliümbruse korrastamise töö tegijaid ning rõõmustas, et kõik õpilased said ettenähtud tunnid tehtud, mõned rohkemgi, kui neilt oodati.

Nagu esimese koolipäeva aktusel kombeks, tuletasime meelde ka osalemist KIVA ehk kiusamisvaba kooli programmis ja meie kuulumist tervist edendavate koolide hulka, millest johtuvalt on meie kooli vaimne õhkkond inimväärsem ja õpilaste tervis tugevam. Kõik ikka selle nimel, et pikale ja pingutusi nõudvale kooliaastale saaks kevadel rahulolevalt tagasi vaadata.

Esimeste koolinädalate jooksul on elurütm Kuuste koolis kenasti paika loksunud: ehitajad teevad oma tööd, meie suhtume sellesse stoilise rahuga ja hoiame õpilaste tähelepanu targemaks saamise lainel.

KAIDO MARK,
Kuuste kooli huvijuht

Kino maale
EelmineMuusikakoolis algas järjekordne tegus aasta
JärgmineAktiivsed õpilased alustasid õppeaastat