Tänu ja tunnustus eeskujuandjatele

1411
Tartumaa aasta õpetajate hulka valitud Merike Näkk ja Tiina Tiideberg.

Sel aastal läks nii, et tähistasime Kambjas õpetajate päeva väikese hilinemisega 18. oktoobril, et osaleda saaks ikka kogu kool. Nagu ikka, oli 9. klass valmistanud ette meeleoluka õpetajate päeva programmi ja lusti ning vaheldust jätkus tervele kooliperele.

Mul on väga hea meel, et õpetajate päeva paiku tunnustati meie kooli õpetajaid ka sel aastal maakonna aasta õpetaja tiitliga. Klassiõpetajate kategoorias pälvis tunnustuse Merike Näkk – rõõmsameelne, uuendusmeelne, tegus ja õpilastest väga hooliv õpetaja. Põhikooli aineõpetaja kategoorias nimetati Tartumaa aasta õpetajaks Tiina Tiideberg, kes lisaks eesti keele ja kirjanduse õpetamisele on oma südameasjaks võtnud selle, et meie kooli lapsed loeksid raamatuid, oskaksid etelda ja jutukesi või luuletusi kirjutada. 8. oktoobril Tartu ülikooli aulas toimunud tänuüritusel andsid neile tunnustuse üle Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Rain Sangernebo. Kambja koolis korraldatud aktusel oli meie kord – üle antud lillekimp ja pikk soe aplaus väljendasid kogu kooli tänu ja tunnustust meie toredatele aasta õpetajatele.

Õpilaste aasta õpetaja

Õpetaja Kärt Kalve on õpilaste lemmik.

Nagu traditsiooniks on saanud, korraldas õpilasesindus ka eelmise kooliaasta lõpus aasta õpetaja valimised. Oma hääle sai iga õpilane anda õpetaja poolt, kes suhtub õpilastesse kõige abivalmimalt, julgustab ja motiveerib õpilasi, märkab ja tunnustab õpilaste saavutusi, õpetab oma õppeainet huvitavalt ja küsib oma töö kohta tagasisidet.

Õpilaste arvates vastas eelmisel õppeaastal nendele tingimustele kõige paremini loodusainete õpetaja Kärt Kalve. Tema kohta arvati näiteks nii: „Kärt on hea õpetaja, kuna tunnis seletab kõik loogiliselt ära ja nii on lihtsam aru saada. Väga sõbralik ja kohusetundlik õpetaja. Ta võtab kuulda ka meiepoolseid soovitusi ja arvamusi.“

Aasta kolleeg

Kooli töötajatel oli samuti võimalus nimetada endi seast kolleeg, kes on silma paistnud siira vastutulelikkuse, lahkuse ja sõbralikkusega, kellega on kerge „asju ajada”, kes peab kinni antud lubadustest ja kelle poole pöördudes on enamasti abi saadud.

Kolleegide poolt austatud ja hinnatud õpetaja Katre Pind kooliolümpiamängude avamisel. Foto: Peeter Ruuge

Töökaaslaste hinnangul on selline kolleeg Katre Pind – „väga korrektne ja kohustundlik ning lisaks suure südamega. Kolleegina on Katre inimene, kes oskab sihipäraselt ja eesmärgitruult elada-tegutseda-toimetada, kuid tal on kuldaväärt omadus jätta enda ümber (hingamis)ruumi ka kõikidele teistele“.

Minu suur-suur tänu, tunnustus ja lugupidamine kõikidele meie kooli õpetajatele ja töötajatele! Räägitakse, et eeskuju mõjub innustavalt, ja loodetavasti oleme oma õpilastele heaks eeskujuks. Nagu õpetaja ees, nii lapsed järel!

MARIKA KARO,
Kambja koolijuht

Kino maale
EelmineÜleriikliku tunnustuse pälvinud Ülenurme muusikakooli õpetajad
JärgmineHuvitegevused Tõrvandi pere- ja noortekeskuses