Noortepärane mardipäev Kambjas

1840
Kambja GLOWparty 2019: sai teha grafitit, legaalselt.

Mardipäeval, 9. novembril toimus Kambja kultuurikeskuses noorteüritus Kambja GLOWparty 2019.

Augusti keskpaigast alates on Kambja noortekeskuse noored teinud usinasti tööd, et korraldada üritust nimega GLOWparty 2019. Peakorraldajaks oli Lisete Sepp ning teda toetasid korraldamise juures Gerli Tumm, Hannah Vlaskina, Kalli Vaher, Sandra Kerna, Eimy Siimpere, Kristina Mark ja Karita Oolmann. Osales 44 noort Kambjast, Tõrvandist, Ülenurmelt, Kastrest, Roiult, Tartust ja Vastse-Kuustest.

Üritusel toimusid luuletöötuba, mida juhendas Põhja-Korea ansamblist 5MIINUST, ning grafiti töötuba, mida juhendas Paintbar.

GLOWparty 2019 raames toimus kaks suurt töötuba. Meil käis külas 5MIINUST grupeeringu liige Põhja-Korea, kes viis läbi luuleteemalise workshop´i ning lõpuks valmis üks tore räpilugu. Seda lugu on võimalik kuulata Kambja Noortekeskuse YouTube´i.

Meiega oli ka Paintbar, kes viis läbi grafiti workshop´i ning lõpuks sai valmis neli uhket grafitimaali, mis kingiti osalenud noortekeskustele. Lisaks olid kohal ka Paintbari keha- ja näomaalijad, kes tegi noortele UV-maalinguid.

Pärast workshop´e toimus disko, kus valis muusikat imekaunis DJ Engelz. Üritusel oli ka õhtujuht Inger Klesment, kes korraldas töötubade vahele põnevaid tegevusi. Ingeriga koos mängisid noored erinevaid mänge ja läbi viidi ka aaretejaht.

Juba ürituse käigus saime noortelt head vastukaja

Enne Põhja-Korea luule kirjutamise töötuba uurisid korraldajad kahelt tüdrukult, kes olid esireas koha sisse võtnud, kas nad on varem räpiga kokku puutunud. Tüdrukud noogutasid ja andsid kuulata nende kirjutatud ning oma sõbra lindistatud lugu. Nad olid silmnähtavalt õhinas. Ka Põhja-Korea läbi viidud töötoas olid samad neiud esimesena loo valmis saanuna mikrofoni ees vastvalminud salme sisse laulmas.

Noorte ürituse üheks naelaks oli kindlasti toit ja disko. Noored olid väga õnnelikud, kui nägid, et kringlid lauale toodi ja üks neiu teatas, et ta ei tahagi enam pitsat tellida. Igas vanuses noored osalesid huviga Ingeri korraldatud motivatsiooniteemalises aardejahis ja täitsid ülesannete lehti. Auhindadeks olid vesitätoveeringud, millest osa sai kätele pandud peo ajal.

Kambja GLOWparty 2019: peo kuumimaks tegevuseks olid nöomaalingud.

Grafiti tegemise töötuba oli alguses nii populaarne, et kõigile ei jagunud maskegi. Lapsed said teha oma noortekeskuse seinale mõeldud maalingu ja seda kahe profi juhendamisel. Nii valmisid ühistööd, mille valmimisel said koos osaleda nii 7- kui 17-aastased. Noortele meeldis grafitite tegemine nii väga, et võimalust kasutati peo algusest viimase minutini!

Ka näomaalingud olid tõeline hitt. Lapsed seisid järjekorras ja vaatasid, kuidas teistele ilusaid pilte nägudele maaliti. Kuigi pakkusime järjekorranumbri võtmist ja peol osalemist, soovisid paljud lihtsalt teistele piltide tegemist jälgida, sest ka see on vaatamist väärt.

Oli ka noori, kes ei soovinud üheski töötoas ega õhtujuhi mängudes osaleda. Nad ütlesid, et pole ammu saanud lihtsalt niisama koos aega veeta ja neil on omaette jutustades väga lõbus.

Kambja noortekeskuse poolt korraldatud üritus GLOWparty 2019 on üks osa kolme valla – Kambja, Kastre ja Põlva ühisprojektist „Magic in your hands“ tegevustest. Ühisprojektis osalevad Roiu, Kambja, Vaste-Kuuste noortekeskus ja Ülenurme ning Tõrvandi Pere- ja noortekeskus. Tegevust rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest Eesti Noorsootöö Keskuse eelarve kaudu tegevuse „Tõrjutuse riskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ raames.

Kambja GLOWparty 2019 korraldusmeeskond,
Kambja ANK

Kino maale
EelmineVõimalusterohke jõuluootus Tõrvandis
JärgmineHea noor tööotsija!