Kambjas toimus jõululaat

1339
Kultuurikeskuse suur saal oli seinast seinani täis nii müüjaid kui ostjaid. Toidukaupu sai hankida kas kohe majja sisenedes või enne äraminekut fuajeest. Foto: Peeter Ruuge

Kambja jõululaat peeti tänavu kultuurikeskuses teisel advendipühapäeval, 8. detsembril. Kohale olid tulnud paljud kohalikud müüjad ja väärt jõulukauba pakkujaid oli ka kaugemalt.

Usin laadaline võis lettidelt ostukorvi panna väga mitmekesist ja just eestimaist kaupa: Siimustis või siis Vana-Kuuste naisseltsis meisterdatud keraamikat, põrandavaipu, rahvariiete juurde kuuluvaid sukkpükse, jõulupärgi ja muid pühadekaunistusi, küünlaid, mänguasju, ehteid ja kaunistustega juukseklambreid, raamatuid, köögirätikuid, lõnga, kõikvõimalikke kudumeid – sealhulgas ikka rohkesti villaseid sokke-kindaid, lõikelaudu, pannilabidaid, kaunistustega karpe, isetehtud seepe.

Noored vahvad tantsijad tõid laadapäeva rütmikat vaheldust. Foto: Peeter Ruuge

Rikkalikud olid ka toiduainete müügiletid. Soovijad said osta mitmesugust suitsutatud liha ja kala, isegi veise- ja lambaliha oli saada, lisaks õunu ja maitsesinepit, mädarõika-tomati segu, piparkoogitainast, koduleiba, pirukaid ja kohvi. Kooki, saiakesi ja kohvi pakuti ka laadakohvikus.

Kohapeal võisid huvilised lasta endale teha lõõgastavat massaaži ja osta kaasa kehaturgutavaid ravikreeme. Kreeme-salve oli müügilettidelgi saadaval.

Kaubavalik oli väga mitmekesine ning kultuurikeskus oli pühapäeval rahvarohke. Müügilette uudistasid laadakaupa hindavad huvilised, kuid rohkem rõõmustasid laada üle hüva kraami soetanud ostlejad.

Keskpäeval esinesid laadarahvale Kambja kultuurikeskuse laste sõutantsurühmad. Mõlema vanuseastme gruppe juhendab Heleri Kängsepp.

SAIDI TAMMEORG,
Kambja kultuurikeskuse juhataja

Kino maale
EelmineJõuluootus Tõrvandis sillutas teed uuele lasteaiale
JärgmineÕpilasesinduste Treff Ülenurmel