Ideede teisipäev kui ettevõtjate kohtumispaik

704

Tartu Ärinõuandla veab koostöös Tartu Teaduspargi ja Tartu linnaga eest ürituste sarja „Ideede teisipäev”, mis toimub iga kuu esimesel teisipäeval SPARK Demo ruumides Tartus Narva mnt 3. Tegemist on valdkondadeülese kohtumisõhtuga juhtidele ja spetsialistidele, et jagada omavahel ideid, parimaid kogemusi, töövõtteid ning arutada Eesti ja maailma tööstuse ning majanduse arengute hetkeolukorra ja suundumuste üle. Iga kokkusaamine algab sütitava sõnavõtuga, kus ettevõtjad, ühiskonnategelased, erialaspetsialistid räägivad oma kogemusest teatud spetsiifilisel teemal/valdkonnas, sh oma õnnestumistest ja ebaõnnestumistest, suurematest ja väiksematest väljakutsetest. Sellele järgneb meeldivas õhkkonnas arutelu ja mõtete vahetus, nautides häid suupisteid ja joogipoolist.

Järgmine Ideede teisipäev toimub 4. veebruaril ja teemaks on „Müügistrateegiad ja pikaajalised müügiläbirääkimised”. Esinema tuleb Jaanus Tamm – sariettevõtja ja tehnoloogiaentusiast, Prototroni rahastu ekspertkogu liige, kes ka ise on Tartust pärist. Ta on 2006. a loodud tehnoloogiaettevõtte OÜ Defendec tegevjuht ja üks asutajatest. 2018. aastal käivitas ta koos EKTLi ja Startup Wise Guysiga küberkiirendi CyberNorth, kus partneriks oli ka Kaitseministeerium. Lisaks on ta olnud juures droonitõrje tehnoloogiafirma Marduk Technologies asutamisel (praegu selle nõukogu esimees) ning käivitas eelmisel aastal uue AI-tehnoloogia baasil autonoomseid süsteeme loova ettevõtte. Jaanus on toimetanud julgeolekuvaldkonnas ligi 15 aastat. Ta on lisaks Eesti Kaitsetööstuse Liidu ja Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse klastri nõukogude liige. Tema firmade tehnoloogiad on kasutusel Kagu-Eestis Venemaa piiril, Kesk-Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas ning koostööd on tehtud maailma eri paigus ka suurimate USA kaitsetööstusfirmadega.

„Riigisektoris ja kaitsevaldkonnas müüa on aeganõudev ja keeruline protsess ning klientide arv maailmas on piiratud. Küsimus ongi iga müügi puhul ennekõike see, kuidas määratleda igas riigis õige inimene, kuidas temani jõuda ja seejärel kuidas neid veenda toodet ostma” ütleb Jaanus. Olles oma etteõtte peamine müügimees, jagab ta oma kogemusi rahvusvahelisel turul läbirääkimiste pidamisest ja pikaajalise müügiprotsessi teostamisest.

Vaata lähemalt Tartu Ärinõuandla kodulehelt!

Tule messikülastuse (kontakt)reisile!

Soovid külastada oma valdkonna messi, laiendada seeläbi silmaringi, saada uusi kontakte, sh ka vahetada kogemusi teiste sama valdkonna ettevõtjatega Eestis?

Maakondlike arenduskeskuste võrgustik korraldab kümme külastust erinevate valdkondade rahvusvahelistele messidele üle Euroopa. Külastuse puhul kaetakse iga osaleja kulud kuni 50% ulatuses (sh lend, majutus). Gruppide suurused iga kontaktreisi puhul on erinevad. Vaata lähem info Tartu Ärinõuandla kodulehelt https://arinouandla.ee/ettevotja/messikulastused/ või Facebook’ist või maakondlike arenduskeskuste kodulehelt https://www.arenduskeskused.ee/ettevotete-messikulastused/. Kõige kiirem on registreerimisega järgmistele I poolaasta messikülastustele/kontaktreisidele:

  • Juhtiv rahvusvaheline komposiitmaterjalide mess – JEC World: The Leading International Composites Show 2020, 3.-4. märtsil Pariisis
  • Ökoloogilise disaini, säästva ehituse ja keskkonnakaitse messile Futurebuild Londonis 3.-5. märtsil
  • Mahepõllumajanduslike toodete mess Natural & Organic Products Europe Londonis 18.-20. aprillil
  • Maailma biomajanduse juhtiv foorum European Biomass Conference & Exhibition (EUBCE) 2020 27.-29. aprillil Marseilles
  • Maailma juhtiv tööstusmess Hannoveris, 20.-24. aprillil – Hannover Messe
  • Taastuvenergeetika mess ja konverents All-Energy Exhibition ja Conference 2020, Glasgows 12.-14. mail.

Kiirusta registreeruma – kohtade arv igal messikülastusel on piiratud!

ELO METS,
Tartumaa tööhõivekavade koordinaator, projektijuht

Kino maale
EelmineJõuluball
JärgmineStatistiline ülevaade vallavolikogu tööst 2019. aastal