7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Kambja konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Novembris alustati 8 kriminaalasja menetlust, kainenemisel viibisid kaks meeskodanikku ja Kambja vallas fikseeriti kokku 30 liiklusalast rikkumist. Detsembri algul toimunud politseioperatsioon kujunes edukaks.

Viin teeb elu põrguks

31. oktoobril nõudis varem korduvalt karistatud 29aastane Rainer Kammeri külas õpetajate majas elavalt vanemalt meeskodanikult (ähvardusega tuba segi lüüa!) 500 krooni sularaha. Alustati kriminaalmenetlust avaliku varguse tunnustel.

Veidi aega hiljem, 1. novembril kella 1.03 ajal tekitas seesama joobnud olekus isik Kammeri küla õpetajate maja ühes korteris lärmi, mis kostis trepikotta ja naaberkorterisse. Samal ajal rikkus valju lärmiga õpetajate majas naabrite kodurahu ka joobnud olekus 28aastane Igor. Isikuid karistati avaliku korra rikkumise eest.

6. novembril kella 23.30 ajal viibis 63-aastane Albert joobnud olekus Kambja alevikus. Ta toimetati kainenemisele. 7. novembril kella 11.56 ajal viibis 40-aastane Voova joobnud olekus Kambja alevikus. Ka tema viidi kainenemisele.

8. novembril kell 15.28 teatati politseikorrapidajale, et Pangodi külas on teekraavis pikali joodik. Kohale sõitnud patrull kedagi eest ei leidnud.

17. novembril kella 20.49 ajal teatati politseile, et Tatra orust Tartu suunas liigub joobekahtlusega autojuht. Anti teada, et punane sõiduauto Toyota Carina E vingerdab ühest suunavööndist teise, tekitades mitu reaalset avariiohtlikku olukorda. Sõiduk peatati politsei poolt Ülenurme vallas Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee 196. kilomeetril. Sõidukit juhtinud 51aastane Ülle toimetati kainenema kainestusmajja. Tänu valvsale kodanikule jäi raskem õnnetus tulemata.

Vargused, aina vargused

Ajavahemikul 21. oktoober kuni 2. november on sisse murtud tagalaudade eemaldamise teel Pühi külas Otti talu garaaži ja varastatud muruniiduk, mille väärtuseks on 3995 krooni. Kohalik konstaabel ootab rahvalt eelnimetatud vahejuhtumiga seonduvaid tähelepanekuid.

Ajavahemikul 2002. aasta sügisest kuni 2. novembrini 2003 on Paali külas Kure kinnistu metsast varastatud eelnevalt umbes 0,2 ha ulatuses langetatud metsamaterjali. Vargusega tekitatud kahjuks hindab omanik umbes 10000 krooni. Selle metsamaterjali äravedaja (väljaveotraktori juht) või asjaoludest teadlik isik võiks infot jagada ka politseiga.

7. novembril kella 12.30 ajal varastati, omaniku juuresolekul Kavandu külas Andre kinnistult vanarauda. Kahju 1000 krooni. Asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalasja menetlust.

9. novembril kella 16 ajal avastati Vana-Kuustes, et ära on rikutud maja ees seisvate sõiduauto Mercedes Benz ukselukk ja bensiinipaagi luuk ning sõiduauto Audi 80 ukselukk Kahju tekitatud kokku 6550 krooni.

14. novembril kell 12.28 anti teada, et Aarikese hooldekodu läheduses vana talumaja juures tegutsevad 2 kahtlast isikut. Politsei käis kohapeal asjaolusid kontrollimas.

Ajavahemikul 18. kuni 22. novembrini on Kambja alevikus Puiestee 3 maja ette pargitud sõiduautosse Mercedes Benz kõrvalistujapoolse tagaklaasi purustamise teel sisse murtud ning sõidukist varastatud kaks kõlarit ning hallikatrohelist värvi eemaldatava esipaneeliga autoraadio ja CD-mängija. Rikutud on kõrvalistuja-poolse esiukse ukseluku südamik. Varguse ja lõhkumisega on sõiduki kasutajale tekitatud kahju kokku 3100 krooni. Varguse kohta informatsiooni valdavatel kodanikel palub ühendust võtta kohalik konstaabel.

Sõidu lõpetas puu

16. novembril kella 2 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee 199,3 kilomeetril (nimetatud maantee ja Otepää tee rist). 32-aastane Tiit, juhtides sõiduautot BMW 518, sõitis Otepää poolt tulles T- kujulisel ristmikul otse teelt välja ja vastu puud. Liiklusõnnetuse käigus said vigastada sõidukis kaasreisijatena olnud Põlvamaalt pärit noormehed: 33aastane Tarmo (vasaku õlaliigese nihestus), 19aastane Indrek (vaagnaluude murd ja hulgi roietemurrud) ja sõiduki juht, Tartus elav Tiit (hulgi roietemurrud). Sõiduki juhil võeti veri alkoholile. Sõiduki rehvide turvisemuster vastas Liikluseeskirja nõuetele. Sõiduki tulede seisundit liiklusõnnetuse toimumise hetkel ei olnud võimalik tuvastada. Sõiduki juht ja kaasreisijad olid turvavööga kinnitamata. Sõidutee oli kaetud asfaltkattega, kuiv ja sõidukorras.

Liiklusõnnetus lumesajus

19. novembril kella 16.15 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Kambja vallas Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee 199,2 kilomeetril, kus põrkusid lumesajus kokku vastassuundadest sõitnud Opel Combo Van, mida juhtis 67aastane Jüri ning Mitsubishi Galant, mida juhtis kaine 19-aastane Kadi. Liiklusõnnetuse käigus said vigastada Opel Combot juhtinud Jüri (rindkere trauma, vasaku reieluu lahtine murd, peale operatsiooni jääb juhitavale hingamisele) ja Mitsubishi Galanti juhtinud Kadi (rinnaku murd, põlveliigese põrutus) ning juhi kõrval istunud 58aastane Valeri (vasema rindkere põrutus). Sõidutee oli kaetud asfaltkattega, märg ning kaetud täies ulatuses lumelörtsiga. Ülejäänud liiklusõnnetuse asjaolud väljaselgitamisel.

Roolijoodiku äpardunud sõit

22. novembril kella 23.30 ajal sõitis joobes 26aastane Ülenurme valla elanik Priit Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee 201. kilomeetril Volkswagen Caravelle`ga teelt välja vastu Elva Tarbijate Ühistu Kambja kaupluse seina. Alustati väärteomenetlust Liiklusseaduse §-de 7419 (moo-torsõiduki juhtimine joobeseisundis) ja 7417 (mootorsõidukijuhi poolt varalise kahju tekitamine, s.o mootorsõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumine, kui sellega on tekitatud varaline kahju või inimesele ettevaatamatult tervisekahjustus) tunnustel.

Tabati mitut masti liiklushuligaane

Kambja vallas fikseeriti 2003. aasta. novembrikuus kokku 30 liiklusalast rikkumist. Nende sooritajate seas oli 22 kiiruseületajat, kellest 3 olid Kambja valla elanikud. Neile lisandusid veel liiklusõnnetused, mis valdavalt olid seotud kas joobes juhtimise või ilmastikutingimustega mittearvestamisega (neist kolmest oli juttu ka eelpool). Üks isik juhtis mootorsõidukit omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust. Kinni peeti ka neli sõidukijuhti, kellel tuvastati joove. Üks neist oli Kambja valla elanik, 27aastane Margo. Kahel sõidukijuhil (üks neist Kambja valla elanik) ei olnud aga ette näidata kohustusliku liikluskindlustuse lepingut maksevabal perioodil ning nad jätsid kontrollijale esitamata liikluskindlustuspoliisi. Kaks Kambja valla elanikku juhtisid mootorsõidukit, mis ei olnud nõuetekohaselt läbinud tehnoülevaatust.

Lastele liiklusest

Novembrikuu lõpus oli hea võimalus käia Kambja lasteaias “Mesimumm” liiklusalast üritust läbi viimas. Rääkida sai ka muust, mis puudutas politsei tegevust. Nüüd vähemalt meie väiksemad võsud teavad helkuri vajalikkusest. Vast õnnestub neil ka oma vanematele helkuri tähtsusest teada anda. /Järg lk 11/

101,5 liitrit salaalkoholi ja 837 pakki salasigarette

Kambja konstaabel Nelly Ruuge:

2. detsembril toimunud politseioperatsiooni käigus teostati Kambja vallas läbiotsimisi neljas majapidamises, kust kokku leiti 101,5 liitrit salaalkoholi ja 837 pakki salasigarette.

Tartu politseiprefektuuri pressiesindaja Peeter Rehemaa:

Teisipäeval, 2.detsembril tegid Tartu maakonna konstaablid Tartumaa seitsmes vallas politseioperatsiooni salaalkoholi ja -tubaka leidmiseks. Kokku avastati üle kahe ja poole tonni meskit, üle kuuesaja liitri kanget salaalkoholi ja neli puskariaparaati.

Jõulurahu politseiürituste raames leiti 18 läbiotsimisel 2728 liit
rit meskit, 334,5 liitrit puskarit, 279 liitrit salaviina ja kaks liitrit salapiiritust. Puskariaparaate konfiskeeriti neli. Politsei võttis kohtule esitamiseks hoiule ka 1177 pakki salasigarette ning kahe jahipüssi osad.

Peipsiääre valla Kolkja alevikus otsiti läbi seitse majapidamist. Ühes hoones avastati puskarivabrik, kus töös oli kaks puskariagregaati. Hävitati 2600 liitrit meskit, kohtule esitamiseks võeti hoiule 310 liitrit puskarit. Teisest Kolkja majapidamisest leiti üks puskariaparaat. Meski ja puskari kogused olid tagasihoidlikumad. Mäksa vallas toimunud läbiotsimisel satuti samuti töötavale puskariaparaadile, samast talust leiti ka puskarit. Salaalkoholi ja muud keelatut leiti kõigist valdadest, kus operatsioon toimus.

Operatsiooni käigus leiti ja võeti hoiule ka kahe jahipüssi osad, mille kohta valdajal polnud esitada ühtki dokumenti.

Süütegude kohta alustati menetlused.

Loetumad