7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivBrüsselis maitsti Pangodis küpsetatud leiba

Brüsselis maitsti Pangodis küpsetatud leiba

Riigikogu liige Koit Prants viis Brüsselisse külakostiks Pangodi järve ääres kasvanud rukkist valmistatud leiba

Novembri algul Brüsselis toimunud Euroopa Liidu migratsiooni- ja asüülikonverentsist osa võtnud riigikogu liikmel Koit Prantsil oli kaasas tükk maasinki ja rukkileiba.

Endine Haaslava vallavanem Koit Prants “lennutas” Euroopa Liidu pealinna Kambja valla Vunni talu perenaise Laine Zeigo poolt Pangodi järve ääres kasvanud rukkist küpsetatud leivapätsi.

"Tahan Eesti põllumajandusorganisatsioonide esindajale Aivar Niinemäele üllatuse teha," ütles riigikogu põhiseadus komisjoni liige Koit Prants enne teeleasumist. "Ta tuleb meile lennujaama vastu ning tutvustab pärast tööpäeva lõppu meie delegatsioonile, kelle hulka kuuluvad veel riigikogulased Väino Linde ja Vadim Velmann, ka Brüsselit".

Erinevalt nõukogude ajast, mil turist võttis kaasa lihakonserve ja suitsuvorsti selleks, et osta pisku valuuta eest midagi kodustele, ei olnud seekordne kost mõeldud hotellis salaja nosimiseks. Pigem selleks, et Aivar Niinemäele tükike kodust Eestimaad kätte tuua. Et tema suus oleks ununenud eesti leiva maitse.

Lembit Jakobson

Loetumad