-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja valla konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Kambja valla konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Puuga pähe!

11. veebruari 2004. a. õhtul kasutati Kambja alevikus Võru mnt 12 majas füüsilist vägivalda Jüri Aaviku suhtes. Talle löödi seni kindlakstegemata isiku poolt kaikaga näkku. Alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 263 p 3 tunnustel.

Telefonivargus kooli ühiselamus

Ajavahemikul 17. veebruarist kuni 18. veebruarini 2004 on Kammeri kooli ühiselamu poiste magamistoast varastatud samas koolis õppivale Valmarile kuulunud mobiiltelefon Nokia 3410 (imei kood 352934008672911) väärtusega 1287 krooni.

IMEI koodi on võimalik oma mobiiltelefonist teada saada alljärgnevalt: klaviatuuril tuleb valida klahvid *#06# ning siis ilmub ekraanile vastav info. Kui kellelegi on pakutud müügiks antud IMEI koodiga mobiiltelefoni, siis on igati “tervislik” see politseile üle anda.

Siinkohal tuleks lugejatele meenutada, et kuriteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamine, hoidmine ja turustamine on tegu, mis on kriminaalkorras karistatav. Samas ka valduses oleva, leitud või juhuslikult oma valdusesse sattunud võõra vallasasja ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks pööramine (lihtsas keeles – müümine) on kriminaalkorras karistatav tegu, mille eest on ette nähtud rahaline karistus.

Kits jooksis sõiduki ette

18. veebruaril kell 18.55 teatas Peugeot 307 juht politseisse, et Tatra- Otepää- Sangaste tee 7,7 kilomeetril ehk Pangodi külas jooksis tema juhitud sõiduki ette kits. Juht lubas järgmisel päeval ise pöörduda kindlustusse. Inimvigastusi ei olnud, mistõttu politsei sündmuskohal ei käinud.

Vanamemm hukkus tules

19. veebruaril 2004 kella 6.42 ajal leiti Oomiste külas Olli talus tulekahjus hävinud majast 90-aastase naisterahva surnukeha. Tulekahju asjaolud selgitamisel.

“Kutsumata külalised” tegutsevad innukalt

Ööl vastu 20. veebruari on Raanitsa külas ukselukkude lõhkumise teel järjekordselt sisse murtud Miku talu kõrvalhoonesse. Seekord on varastatud traktori aku, mahutavusega 90 Ah. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju on kokku 650 krooni.

21. veebruaril teatati kella 10.15 ajal, et Visnapuu külas on sisse murtud tühja maamajja, mille laest on hööveldatud lauad alla võetud. Midagi kaduma läinud ei ole.

23. veebruaril ajavahemikus kella 11st kuni 15ni on Kullaga külas Niidumetsa talu aiast varastatud alumiiniumist mahuti väärtusega 2000 krooni.

3. märtsil kella 15 paiku avastas majaomanik, et temale kuuluvasse talusse, mis asub Kodijärve külas, on sisse murtud. Hoonest on varastatud televiisor Samsung, kokku 5 liitrit lahjat alkoholi, üks paar kummikuid nr 44 ning kaheraudne jahipüss. Kahjuks hindas omanik 11100 krooni. Signalisatsiooni lõhkumise kahju selgitamisel. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku § 199 lg 2 p 1, 8 tunnustel.

Purjutaja eiras lahkumiskorraldust

20. veebruaril kella 9.55 ajal helistati politseikorrapidajale ning anti teada, et Kambja katlamajas viibib purjus 39-aastane Henn, kes ei allu lahkumiskorraldusele. Enne politsei kohale jõudmist oli joobnud isik lahkunud.

Raske öö enne iseseisvuspäeva

24. veebruaril kell 8 paiku teatas Kambja alevikus Aia 5 elav autoomanik, et avastas sissemurdmise aknaklaasi lõhkumise teel temale kuuluvasse sõiduautosse Nissan Cherry, kahju selgitamisel.

Ööl vastu 24. veebruari on Kambja alevikus Kase 2 maja ees sisse murtud sõiduautosse Volkswagen Golf, millest varastati CD-mängija koos CD-plaadiga. Tekitatud kahju suuruseks hindas autoomanik 2600 krooni.

Ööl vastu 24. veebruari. on Kambja alevikus lõhutud Mardi baari 5 akna aknaklaasid koos kahe aknaraamiga. Kahju selgitamisel.

Eelpool nimetatud süütegude asjaolude selgitamiseks palub politsei abi kohalikelt elanikelt. Palutakse ühendust võtta ka Mardi baaris sünnipäevapidu pidanud noortel.

Supp tõi kaela supi

9. märtsil kella 9.15 ajal varastas 47- aastane Hillar Kambja kauplusest ühe paki Maggi suppi väärtusega 4.90 krooni. Asja kohta alustati väärteomenetlust.

Purjus pea, palju vaeva

10. märtsil kella 15.30 ajal patrullides piirkonnas nägi konstaabel meesterahvast jalgrattaga sõitmas. Kuna antud isiku sõidustiil oli ebakindel, vestles konstaabel isikuga ning palus tal teekonda jätkata jalgratast käekõrval lükates. Seda ka antud kodanik tegi.

Kell 15.57 sai konstaabel väljakutse politseikorrapidajalt, kellele tähelepanelik kodanik oli teada andnud, et Tartu- Otepää teel 500 meetrit enne maakonna piiri Kodijärve poole on rattur pikali. Kohale sõitnud konstaabel leidis tee ääres magamas sama meesterahva, kellega ta 20 minutit varem oli vestelnud. Joobnu kõrval oli maas ka jalgratas. Kuna paarisaja meetri pikkune tee maanteelt taluni oli lumest lahti ajamata, tuli 49- aastane Onno toimetada kainenema kainestusmajja.

Pärast linnaskäiku oli konstaabli ülesandeks ka maantee äärde jäänud jalgratta äratoimetamine. Vastasel juhul oleks järgmisel päeval pidanud jalgratta kadumise kohta avalduse vastu võtma.

Seega tuli politseinikul ühe joobes isiku tõttu sõita maha oma 60 lisakilomeetrit. Päris mõtlemapanev, mis?

Liiklejate paturegister

Kokku on eelmise lehe ilmumisest käesoleva artikli kirjutamiseni fikseeritud 14 sõidukiiruse ületajat. Nendest 8 asulasisesel ja 6 asulavälisel teel.

Kinni peeti ka üks sõidukijuht, kes juhtis mootorsõidukit alkoholijoobes. Väärteomenetlust alustati liiklusseaduse § 745 tunnustel juhi suhtes, kes juhtis mootorsõidukit, millel nõutaval kohal puudus registreerimismärk. Antud väärteo toimepanemise eest on ette nähtud karistuseks rahatrahv kuni 200 trahviühikut, s.o kuni 12000 krooni.

Vahejuhtumeid liikluskeerisest

25. veebruaril anti teada, et Kambja vallas Haaslava – Vana-Kuuste tee 9,6 kilomeetril ehk Haaslava ja Vana-Kuuste ristis on ohutussaarel maha sõidetud liiklusmärk.

3. märtsil kella 11.39 ajal teatas sõiduautot Seat Inkat juhtinud isik, et Tartu-Võru-Luhamaa tee 201,6 kilomeetril, kus asub Kambja kaupluse juures ülekäigurada, sõitis ta tagant otsa ülekäigu raja ees seisvale segupütile. Peale kokkupõrget sõitis vahejuhtumist teatanu segupütile järele ning juhid vahetasid telefoninumbrid. Asi lahendatakse kindlustuses.

Ilusaid päikesepaistelisi päevi ja rahulikku meelt soovides

konstaabel Nelli Ruuge

Loetumad