9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivOÜ Tartu Tuli kambjalaste teenistuses

OÜ Tartu Tuli kambjalaste teenistuses

Tartu Tuletõreühing pakub 14. ja 16. juunil Kambja vallas kütteseadmete puhastamise teenust.

Teenuse soovijal tuleks helistada OÜ Tartu Tuli telefonil 736 7927, mobiil 50 56 304. E- mail: tartutuli@tartutuli.ee. Ka võib külastada meie kodulehekülge: www.tartutuli.ee.

Viimastel aastatel on suurenenud tulekahjude hulk, mis on tingitud hooldamata kütteseadmetest.

Korralikult hooldatud ja puhastatud kütteseadmed on ohutumad ning nende soojusjuhtivus on suurem. Ka küttekulu on puhastatud küttekolletel tunduvalt väiksem. Liigne tahm ja tuhk ummistavad lõõrides suitsugaaside tee. Lõõride seintele kogunenud pigitahm võib väikesest sädemest süttida ja tekitada tahmapõlemise, mis võib saada tulekahju põhjuseks.

Et saada kütuse põlemiseks vajalikud tingimused ja vältimaks tahma süttimist suitsulõõrides, tuleks kütteseadet puhastada vastavalt vajadusele. Samas peaks aastaringselt kasutatavaid kütteseadmeid puhastama kaks korda aastas. Hooajaliselt köetavad pliidid, ahjud vm. tuleks puhastada kord aastas enne hooaja algust. Gaasikütteseadet peaks puhastama vähemalt üks kord aastas.

Tähelepanu peaks pöörama ka ventilatsioonilõõride puhastamisele. Seda peaks samuti korra aastas tegema, kuna puhtad ventilatsioonikanalid tagavad ruumides korraliku õhuvahetuse (ruumid pole umbsed ja niisked). Eriti peaks sellele tööle mõtlema paneelmajades elavad inimesed.

Loetumad