5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHallivariku talu saab presidendilt koduiluauhinna

Hallivariku talu saab presidendilt koduiluauhinna

PÕRMUST TÕUSNUD ILU: Kui Kraanerid 1987. aastal alustasid perenaise vanavanemate kodupaiga taastamist, polnud endisest talust suurt midagi järel.

Eve ja Martin Kraaneri Hallivariku talu valiti tänavu konkursil “Kaunis kodu 2004” parimate sekka. President Arnold Rüütel autasustab kaunite kodude omanikke 15. augustil Põlvamaal Vilustes.

Eve ja Martin Kraaneri Hallivariku talu asub Kullaga külas Hallivariku mäel – ümbruskonna kõrgeimas kohas.

Tartu maavalitsuse pressiteates mainitakse, et Kraanerid alustasid perenaise vanavanemate kodupaigas suvila ehitamist 1987. aastal. Endisest talust polnud suurt midagi järel, nüüdseks on ehitatud kolm maja, kahes neist pakutakse kodumajutust (32 kohta). Viimane maja valmis aasta tagasi SAPARDi toetusel.

Esimesed taimed toodi kaasa endisest elupaigast Rakverest. Hekid, ilupuudpõõsad on suureks sirgunud, kaevatud on tiik, rajatud on rikkaliku valikuga lillealad. Nagu ikka, ei saa üks õige aed kunagi päris valmis – hiljuti valmis Hallivarikul turbaaed, täiendusi tuleb veel.

Läinud aastal sai Hallivariku talu töökas ja ilumeelega pererahvas tunnustuse peaministrilt – lipumasti vimpli. Muide, ka presidendi poolt kureeritav kauni kodu auhind jõudis juba mullu Kullaga külla Hallivariku mäele – kõrge tunnustuse pälvisid Kraanerite naabruses Pihlaka talus elavad Elle ja Enno Ahse.

Konkursil “Kaunis kodu 2004” jõudsid lisaks perekond Kraanerile Tartumaal parimate hulka ka Marju ja Kalju Janseni Hanso talu Haaslava vallas, Hiie ja Arvo Orava Palu tänava koduaed Elvas ja Agnessia Looritsa kodu Alatskivil.

Toivo Ärtis

Loetumad