3.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMis huvitab tänapäeva noort?

Mis huvitab tänapäeva noort?

Tiiu Tedrema: Tänapäeva noored tahavad kõik olla omaette isiksused ning teiste matkimine või teiste järgi otsuste tegemine ei ole enam levinud. Kõigil on oma huvid ja soovid ning nende kaudu soovitakse teistest erineda.

***

Ott Krull: Noori huvitab kõvasti ka pidutsemine, kuna see on õhkkond, kus saab end lõdvaks lasta, mõtelda peale õppimise ka muule ning nautida seltskonda, luua uusi suhteid ning parandada vanu. Olla lihtsalt vaba ja õnnelik, mitte mõtelda edasisele, olla rahulik.

***

Krista Kortspärn: Mina arvan, et iga noor peaks välja selgitama, mis teda huvtab ja sellega tegelema, sest ei ole mõtet kuskil tänaval jõlkuda ning halvale teele sattuda.

***

Siim Laanesaar: Tänapäeva noored huvituvad lõbust, pidudest ja sõpradest. Neid ei huvita kohustused, piirangud ega karistused.

Taavi Mutso: Kui ema küsib pojalt, et mis teda huvitab, siis põhiliselt vastatakse: “Ma ei tea.” Noor ei taha võib-olla öelda või on ta siis lihtsalt segaduses.

Tänapäeva noort huvitavad võib-olla diskod, narkootikumid, sõbrad, seks, alkohol või siis arvuti, telekas, raadio ja muud säärased asjad.

Seda ma ei tea, mis võiks huvitada üht noort tüdrukut, aga ma arvan, et poisid. Ja tüdrukuid huvitavad ka samad asjad mis poissegi.

***

Liisa Unt: Noori huvitab suhtlemine – selleks on hea vahend internet. Tänapäeva noori huvitab kõik, milles nad saavad ise kaasa lüüa ja tähtsal kohal olla.

***

Laura Vender: Minu arvates huvitab tänapäeva noori ikkagi see, et neil oleks kindel koht, kus elada, hingamisruum, head sõbrad, tuttavad, mõistlikud vanemad ning keegi, kes austaks ja armastaks.

***

Eeva Niitla: Minu arust on kolme tüüpi noori: rahulikud ehk kodused noored, tavalised ehk niiöelda stamptüüpi noored ja aktiivsed noored. Kuna nad kõik on erinevad, siis huvitavad neid ka erinevad tegevused.

Loetumad