7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMeie kooli üheksas klass on sel aastal hästi väike - vaid 6...

Meie kooli üheksas klass on sel aastal hästi väike – vaid 6 õpilast

KUUSTES PÕHIKOOLITATUD NOORED: Sel õppeaastal oli üheksas klass hästi väike – vaid 6 õpilast, nende klassijuhatajana tegutses õpetaja Marju Orion.

Kuuste koolis on esimesest klassist saadik vaid õekesed Maire ja Monika, Kristiina tuli meie kooli 3. klassi Luunjast, Siim 5. klassi Tartu Kunstigümnaasiumist ja kaksikud Stena ja Sandra 7. klassi Alatskivi keskkoolist.

Klassi pesamuna on Kristiina, kes läks kooli 6-aastaselt ja kooliküpseks sai alles jõulude ajaks. Seda, et Kristiina on teistest noorem, on vahel ka tunnis näha. Mõnikord on tema lemmikväljendeiks “kas on või”, “ei tea” ja “ei saa aru”. Üldiselt on Kristiina kohusetundlik ja hoolas tütarlaps, kelle peale võib kindel olla. Kristiina armastab väga hobuseid. Luunjas elades käis ta ka ratsutamas ning huvi hobuste vastu võib täheldada ka kunsti- ja käsitöötunnis. Veel oskab Kristiina väga kenasti laulda ja on esinenud solistina kooli kontsertidel. Kristiina on ka muusikaõpetaja käe all klaverimängu õppinud.

Kuigi Stena ja Sandra on kaksikud, saab nende välimusest õnneks aru, kumb on kumb. Mõlemad on musikaalsed ja armastavad tantsida. Stena on pisut vanem kui Sandra. Stena osaleb meelsasti klassi näidendites ja ka esinemine emadepäeva kontserdil kooli moedemonstratsioonil ei heidutanud teda. Samuti on Stenal tugev õiglustunne.

Sandra algatusel õppisid 9. klassi tüdrukud salaja selgeks tantsukava ja esitasid selle edukalt kooli jõulupeol. Veel on Sandra tubli kergejõustiklane (eriti kaugushüppes). Ka õppimises on Sandra lahtise peaga. Sandra on julge suhtlema ja oma arvamust avaldama. Mõlemad tüdrukud on ka väga töökad, nimelt nad teenisid suvel taskuraha maasikate müügiga.

Monika ja Maire joonistavad meelsasti ja huvituvad ka käsitööst. Samuti on nad osa võtnud maakondlikest spordivõistlustest.

Sel kevadel sai Maire koos Siimuga au osaliseks heisata viimase koolikella aktusel meie rahvuslipp. Maire valutab alati südant, et klassi üritused saaksid hästi läbi viidud, näiteks võrkpallimäng õpetajate ja lõpetajate vahel. Maire on ka tubli perenaine, kelle valmistatud sööke kogu pere naudib.

Monika vajab meil pisut julgustust, et esinemistest osa võtta, aga kui ta midagi teeb, teeb ta seda hästi. Monika oskab ka kenasti kirjutada, nimelt võitis ta emakeelepäeval ülekoolilise ”kauni käekirja konkursi”.

Kuna Siim on tüdrukute ainus silmarõõm, siis tüdrukud hoiavad teda. Ka Siim on tüdrukute vastu tähelepanelik, näiteks naistepäeval kinkis ta igale tüdrukule (ja ka õpetajale) kauni lilleõie. Loomult on Siim rahulik. Kui tüdrukud mõnikord omavahel tülitsevad, siis Siim ainult muigab vaikselt.

Kõik üheksandikud on ka suured arvutihuvilised, kui aga mõni vabam silmapilk tekib, kiirustavad tütarlapsed internetipunkti, et seal oma tuttavate ja sõpradega kirjavahetust pidada. Siim on peale selle mihkel igasuguseid mänge mängima ja nagu meesterahvale kohane, jagab ta ühtteist ka arvuti ehituses.

Oma õpinguid soovivad tütarlapsed jätkata Tartu Kutsehariduskeskuses, Siim soovib õppima minna Ülenurme Gümnaasiumi või ka Tartu Kutsehariduskeskusse.

Loetumad