6.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjas peeti koolilõpuaktus kirikus

Kambjas peeti koolilõpuaktus kirikus

Tänavune koolilõpuaktus läheb Tartumaal Kambjas ajalukku. Seda pidulikku tseremooniat toimetati ei kuskil mujal kui kohalikus taastatavas pühakojas

Kuusteist neidu ja viis noormeest istusid poolkaares käärkambri ukse ees kantsli kõrval.

Lõputunnistuse ja tugeva käepigistuse koolidirektorilt said nad vaid kümmekonna sammu kaugusel altarist. “Kõik läks vahvasti korda, ei midagi jumalavallatut,” nendib Kambja hingekarjane Toomas Nigola. “Ei oska küll öelda, kas ja kus on koolilõputunnistusi kirikus varem kätte antud. Ilmselt on seda ehk ikka juhtunud.”

Aktuste korraldamisega on Kambja kool hädas juba neli aastakümmet, sest omal ajal jäeti kokku hoides kooli aula ja võimla ehitamata.

Kitsuke koolikoridor rahvarohkete aktuste jaoks ei sobi, mistõttu juba kümmekond aastat on koolilõputseremooniaid peetud Rohelises Aulas ehk kooli õuel suure tamme all.

Laussajustest juuniilmadest hirmutatuna otsustas kool tänavu siiski lõputunnistusi katuse all jagada ning kirik sobis selleks.

Kambja vallavanem Ivar Tedrema loodab siiski, et see jääb esimeseks ja viimaseks korraks, kui pühakojas koolitunnistusi jagati. “Sügiseks peaks uue koolimaja ehitus nõnda kaugel olema, et aula saab valmis.”

Toivo Ärtis (SL Õhtuleht, 22. VI 2004)


Ajalehtede ja ajakirjade võrguväljaanded lubavad lahkelt igal soovijal kommenteerida avaldatud artikleid. Väga tõsiselt neisse arvamusavaldustesse ei tasu suhtuda, sest suhteliselt anonüümses keskkonnas kipuvad inimesed paraku sõnadega “laamendama”. Kambja kooli tänavust lõpuaktust puudutavale sõnumile reageerisid SL Õhtulehe lugejad 40 kommentaariga. Neis mõtteavaldustes oli nii sapi pritsimist kui heakskiitu… Koduvald avaldab alljärgnevalt põgusa valiku stiilinäiteid nii “heast” kui “kurjast”:

SL Õhtulehe artikkel ja kommentaarid
Eesti Päevalehe artikkel ja kommentaarid

Uudisnupu nimetet sündmusest on üleseadnud ka Raadio 7, Eesti Kristlik TV, Everyday portaal.

Loetumad