0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja Noortetoa esimene rahvusvaheline laager

Kambja Noortetoa esimene rahvusvaheline laager

“Võib öelda, et integratsioon toimus edukalt. Ja toimub ka edasi!” Integratsioonilaager “Vene- eesti noorte segasuvi Kambjas” toimus 25. kuni 29. juunini.

Projekti korraldas Kambja Noortetuba (projektijuhiks oli Monica Roosve), rahastas Integratsiooni Sihtasutus programmi „Integreeruv Eesti 2002-2004“ kaudu. Nimetatud programmi rahastavad omakorda Soome, Norra, Suurbritannia ja Rootsi.

Laagrist võttis osa 37 noort: 4 Jõhvist, 10 Narvast ja 17 Kambjast. Laagri korraldusmeeskonnas oli 6 noort – Keiu Reilent, Karis Reilent, Karin Helstein, Mariann Rebane, Kadri Maata ja Epp Objartel.

25. juunil kell 12:30 kogunesid noored Kambja spordihoonesse, kus toimus ürituse avamine. Seejärel anti osalejatele aega kohanemiseks ja edasi mindi lõunasöögile Jäägripessa, kus toimuski toitlustamine järgneval viiel päeval.

Peale lõunatamist suunduti tagasi spordihoone juurde, kust algas orienteerumismäng Kambjaga tutvumiseks. Õhtul leidis aset tutvumispidu koos erinevate mängude ja tantsuga.

Kolmel järgmisel päeval mindi peale hommikusööki tegema ühiskondlikku tööd – koristati metsaparki ning kraamiti spordihoonet ja kirikut.

Peale teise päeva lõunat külastati Tartus Hansalaata ning tehti laevasõitu Emajõel, õhtul toimus aga spordihoones pannkoogipidu. Kolmandaks päevaks oli plaanitud sõit Pangodi järve äärde, aga see jäi ära vihma tõttu. Selle asemel leidsid eesti ja vene noored ühist tegevust korvpalli ja võrkpalli mängides. Pangodisse plaanitud grillipidu tuli samuti kiirelt Jäägripesa juurde ümber korraldada. Samal päeval toimusid ka workshopid ehk nö töötoad, mille tulemusena vabaneti peaaegu kõigist eelarvamustest eesti ja vene rahvuste suhtes.

Neljandal päeval peale lõunat sõideti Otepääle, kus tutvuti kohalike vaatamisväärsustega. Soovi korral oli võimalus ujuda Pühajärves. Enne tagasisõitu külastati ka Sangaste lossi. Enamus Narva ja Jõhvi noortest külastas Lõuna-Eestit esmakordselt.

Õhtul kell 8 algas kontsert, kus esines ansambel Razor, pärast seda toimus disko ning noortel oli võimalus tantsida poole ööni.

Viimasel hommikul ärgati jällegi kell 9. Peale hommikusööki toimus asjade pakkimine ja laagri lõpetamine.

Nii osavõtjate kui korraldajate poolt tuli positiivset järelkaja ja võib öelda, et integratsioon toimus edukalt. Ja toimub ka edasi!

Täname Kambja vallavalitsust kaasrahastamise eest ja Taivo Prantsi abi eest laagri korraldamisel.

Karin Helstein,

Keiu Reilent

Loetumad