-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja staadionilt olümpiale - miks ka mitte?

Kambja staadionilt olümpiale – miks ka mitte?

Lindilõikamine.Olümpiajärgsele ajale kohaselt lootsid Kambja staadioni avatseremoonial mitu sõnavõtjat, et uus spordiplats saab esimeseks treeningukohaks ka mõnele tulevasele olümpial võistlejale või ehk olümpiavõitjalegi.

Lindilõikamine.Olümpiajärgsele ajale kohaselt lootsid Kambja staadioni avatseremoonial mitu sõnavõtjat, et uus spordiplats saab esimeseks treeningukohaks ka mõnele tulevasele olümpial võistlejale või ehk olümpiavõitjalegi.

Vallavanem Ivar Tedrema võis staadioni avamisel 11. septembril rahulolevalt muheleda, sest nüüd on vallarahval koht, kus saab välitingimustes korralikult oma keha karastada ja tervist tugevdada.

Kambjasse staadioni rajamine on igati põhjendatud ettevõtmine, nentis maavanem Eha Pärn, kelle esitlemisel kasutas Ivar Tedrema väljendit „Kambja tüdruk“ (viide juulis valitsuse poolt ametisse nimetatud maavanema kodupaigale varases lapseeas). Maavanema sõnutsi oli oma ajal otsustajate seas mitmeid kahtlejaid, kes küsisid, milleks Kambjasse selline suur staadion. Kambja valla juhid jäid siiski oma soovile kindlaks ning tasa ja targu tegutsedes saigi staadion valmis.

„Mulle tundub, et viimasel ajal Kambjas elu edeneb,“ tõdes keskkonnaminister, Eestimaa Rahvaliidu esimees Villu Reiljan. „Läinud sügisel avasime puhastusseadmed, täna on järg staadioni käes, valmimisjärgus on kool. Maal on väga vähe selliseid paiku, kus nõnda palju ehitatakse. See kõik näitab, et Kambja rahvas on valinud ja vannutanud ametisse õiged inimesed.“

Ivar Tedrema täpsustas, et Kambja valla heale käekäigule on juba aastaid tublisti kaasa aidanud ka Rahvaliidu poliitikud – nii Toompeal riigikogus kui valitsuses töötades.

„Kambja rahvas on valimistel meie erakonda alati toetanud,“ vastas Villu Reiljan. „Olete mõistnud, et Rahvaliit on just see erakond, mis seisab maarahva huvide eest.“

Staadioni avatseremoonial kandus jutt mõistagi ka Kambja uue koolihoone valmimisele. Rahvaliitlasest regionaalminister Jaan Õunapuu teadis lubada, et see juhtub lähitulevikus.

Esimesed võistlusstardid, esimesed staadionirekordid

Kui valla, maakonna ja riigi juhid olid staadioni avamise märgiks rahvusvärvides lindi läbi lõiganud ning silmailu pakkuva õhupallikuhila lendu päästnud, võiski sportimine alata.

Kambja kooli ja tema naaberkoolide Kuuste, Unipiha, VastseKuuste ja Kammeri õpilased mõõtsid sitkust kergejõustikus. Selgusid esimesed diplomisaajad, registreeriti esimesed staadionirekordid.

Pärastlõunal peeti staadionil jalgpallimatš, millel kohtusid Eesti IV liiga võistkonnad SK-10 Premium ja Välk 494. Lõpuskooriks kujunes 3:2 Välk 494 kasuks.

Tartumaa noortekeskustevaheline jalgpalliturniir „Jalgpall on parem kui narkots“ peeti Kambja staadionil 19. septembril.

Toivo Ärtis


Vaata pilte:

  Kambja staadioni avamine
  Noorte Jalgpall 2004

Loetumad