1.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIgas eas huvilised võivad liituda leerikursusega

Igas eas huvilised võivad liituda leerikursusega

EELK Kambja kogudus annab teada, et 3. novembril algas uus leerikursus, mis mõeldud nii noortele kui neilegi, kel aastaid juba kogunenud, ent noorena on jäänud millegipärast leeris käimata. Mis on leer?

Leer (saksa k. /lehren/ õppima, õpetama) tähendab kiriku- ja usuelu põhitõdede õppimist/õpetamist. Leerikursuse (või leerikooli) käigus antakse ülevaade kristlikust usust (jah, sellestsamast, millest tänapäeval igaüks arvab end niigi palju teadvat), erinevate kirikute kombestikust ja paljust muust.

Leerikooli läbimine annab võimaluse ka nn leeriõnnistuse saamiseks ehk konfirmatsiooniks (ladina k. /confirmatio/ kinnitamine): koguduse täieõiguslikuks liikmeks saamiseks (sh võimalus kiriklikuks laulatuseks, oma laste ristimiseks, ristivanemaks olemiseks jne). Täiskasvanu puhul eelneb leeriõpetus ka ristimisele.

Leeriiga algab meil tänapäeval 15. eluaastaga, kuid leeri on teretulnud ka vanemad, kes veel ühel või teisel põhjusel ei ole leeris käinud.

Kambja koguduse seekordne leerikool toimub tihedas koostöös Nõo kogudusega, kelle leerilastega toimuvad umbes kord kuus ühised leeritunnid: nii on võimalik käsitletavaid teemasid arutada enamate inimestega, saada uusi mõtteid ja sõpru jne.

Leerikool kestab kevadeni. Suvel on võimalik osa võtta ka leerilaagrist. Esimene kogunemine toimus kolmapäeva, 3. novembri õhtul kell 17 Kambja koguduse kantseleis Männi 9-25. Liituda on võimalik ka hiljem.

Lisainfo:

Internetist www.eelk.ee/kambja või telefonidel 741 6388 või 529 6049 (koguduse vaimulik Toomas Nigola).

Toomas Nigola

Loetumad