Isa, tule juba!

393

Ratsakoolis õppetunnis: Karl-Eriku ratsatalus tutvustati Unipiha kooli lastele ning nende vanematele suksude dresseerimise esmaseid nippe.

Vaatamata rõskele ja vilule ilmale kogunes isadepäeva keskpäevaks KarlEriku ratsatallu ligi poolsada ratsutamishuvilist.

Kahe tunni jooksul vaadati ratsakooli õpilaste demonstratsioonesinemist, nähti seda, kuidas tuleb hüpata hobusega üle takistuste, teha vigursõitu, sõita galoppi. Saadi tuttavaks hobuste dresseerimise esmaste võtetega.

Seejärel läks sõidujärg laste ja vanemate kätte. “Kuidas ma sinna üles saan?” kostus aeg-ajalt mõne lapse muretsev hääl. Karl-Eriku ratsatalu perenaise Karin Silla ratsakooli õpilased aitasid kõik väikesed muretsejad kenasti sadulasse ja sõit liivaplatsil võis alata. “Tuleme järgmisel pühapäeval tagasi,“ oli paljude laste sooviks, kui nad hobuse seljast maha tulid.

Isadepäeva kontserdi vaatajate-kuulajate istuma paigutamiseks tuli Unipiha kooli kõik toolid ja pingid suurde klassituppa kokku tuua.

“Mulle ja emale meeldis väga, et sain koos sinuga Meremeeste laulu laulda,” ütleb esmaspäeval kirjutamise tunnis Gerli (3.kl) õpetaja Lembitule. ”Sul on hoopis teistsugune hääl kui Janel. See sobis minu omaga väga hästi kokku. Eriti tore oli see, kui kõik, kes pinkidel istusid, laulsid üheskoos refrääni.”

Kontserdile järgnenud Raivo ja Karl Tõnne koostatud loodusviktoriinist võtsid osa kõik lapsed. Auhinnadki olid isal ja pojal kodus valmis tehtud – ilusad värvilised looma- ja taimekujutised.

“Isa, tule juba!” hüüab Karl, kui algab kummirõngastega täpsusviskamine. Isad koos lastega võtavad järjekorda ning limonaadipudelite poole hakkavad lendama rõngad. Enamus maandub alguses pudelitest eemal, kuid pärast pooletunnist pusimist on kõik pudelid endale siiski omaniku leidnud.

Toreda päeva sisse mahtusid veel peastarvutamise võistlus isadele, hulk ringmänge, tordi ja koogi söömine.

Väljas on juba suur pime, kui koduteele asutakse. “Aitäh, toreda peo eest!” lausuvad Karl Tõnne isa Raivo ning ema Teele. Nende poja 8. sünnipäev kujunes just tänu isadepäevale eriti meeldejäävaks ning osavõtjaterohkeks. Ligi poolsada külalist, kes sünnipäeval salatit ja torti sõid, on aukartust äratav arv suuremate juubelite puhulgi.

Kogu koolipere poolt suur tänu Karl-Eriku ratsatalu perenaisele Karin Sillale, kõigile lastevanematel ja lastele. Lapsed tahavad esineda ja toimetada koos isadega. Igati õnnestunud pidu Unipiha koolis oli selle järjekordseks tõestuseks.

Isadepäeva ülevaate tegid

Gerli Turm ja Lembit Jakobson

Vaata pilte

Kino maale
EelmineTartu politseinikud kolisid uude asukohta
JärgmineUnipiha koolimaja akendes säravad õhtuti tuled